Fifty Scents

I mitt badrumsskåp

ptr

“Jag tror aldrig jag sett din hy så här fin”, sa min hudterapeut till mig. Och hon borde veta. Hon har haft hand om mig i sju, åtta år snart och sett till att ta bort blemmorna kring käken och gett mig jämnare hudton.
Och hon har nog rätt. Med åren lär man sig. Med åren ändras man. Huden också.

Så vad ska man använda för produkter då, är en vanlig fråga. För att hålla allt oväntat och ovälkommet borta. Vad använder du?

Nu är det ju så att de produkter jag använder kanske inte nödvändigtvis funkar för dig. Det är mycket trial and error inblandat och steg ett är ju att lära känna sin hy, få en diagnos på vad man har för hudtyp och vilka behov som finns.

Men jag börjar i alla fall alltid kvällen med Helena Rubinsteins Pure Ritual Care-in-Foam. Den är otroligt dryg, den är mild och effektiv. Allt man kan begära från en rengöringsprodukt alltså.

Kör toner ibland, i så fall antingen Paula’s Choice Skin Recovery Toner eller Proactiv+ Retexturizing Toner beroende på om jag känner mig lite torr eller aningen fetare. Jag har inte hittat den ultimata tonern ännu. Jag måste få återkomma.

Sen kommer det roliga. Specialprodukterna och fuktcremerna. Jag pendlar mellan två, kan man säga, och båda är lika extraordinärt superbra. Jämt skägg. Kan inte välja. Så jag använder båda. Om vartannat. Jag körProactiv+ Pore Targeting Treatment, som gör huden len, len, len och ren.
Och så använder jag den milt exfolierande fuktcremen Glycolic Acid 10% från Peter Thomas Roth. Helt suverän, huden blir som ny. Jag bockar och bugar.

Ögoncreme? Serum? Nej, jag är over it. Jag håller mig till det nödvändiga och låter resten vara. Och, som hudterapeuten sa, min hud har aldrig sett bättre ut.

Etiketter None

3 kommentarer till “I mitt badrumsskåp”

 1. Amanda
  on Mar 11th, 2015
  @ 3:37 pm

  Har du testat Pixi Glow Tonic? Där har du en tonic som tar bort allt otäckt man vill bli av med, men milt ändå. Torr hy och finnar försvinner snabbt snabbt. Värt att testa säger jag!

 2. Sanna
  on Mar 12th, 2015
  @ 11:17 am

  Fråga; Kan/bör man använda den där Peter Thomas Roth-krämen på dagen? Brukar väl vara så med syror att man ej ska utsätta sig för sol?
  Tack för två mkt härliga och stärkande bloggar!

 3. Karolin
  on Mar 31st, 2015
  @ 11:05 am

  Jag kör PTR på natten, med Avénes Cold Cream över, annars blir jag alldeles för torr nästa dag; det riktigt nyper och bränner i skinnet. Så jag skulle inte ha den på dagen, det går inte att sminka på Cold Cream (har förstås solskydd i dagkrämen ändå)… Men gudars vilken hud jag har nu efter en månad med PTR som nattkräm! Tack Caroline för tipset om syra i allmänhet, och PTR i synnerhet!

  Har även Salicylsyra 2% från Paula’s Choice som jag kör en eller två gånger i månaden, också med Cold Cream över, funkar bra i kombination med PTR.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen