Fifty Scents

Dyrköpt

Lipstick-Queen-image-1024x619

Men vad fan då! Datorn stulen. Och jag hade den ju under uppsikt och allt. Satt på en stol i en väska bredvid mig medan jag fikade. Sedan kände jag på väskan och då var den oväntat lätt.
Fräckheten!

Jag gick hem och satte på mig illrött läppstift i vredesmod. Det kändes liksom bättre att ha målade läppar när jag sedan ringde försäkringsbolaget. Det kändes mer kontrollerat. De vägrar betala någon ersättning för det hela var tydligen att betrakta som något slags drulleaktigt och ett sådant tillägg hade jag tydligen inte.
Nähä.
Sa jag med mina röda läppar och slängde på luren.

Vi har pratat en del om brustet hjärta-sminkning här på bloggen. Vredessminking då? Hur målar man sig bäst när man är arg och besviken?

Det primära, precis som med brustet hjärta-sminkingen, är ju att behålla kontrollen. Att få till andningen, känna att man klarar det. Lite puder i t-zonen om vredesmodet gör att man svettas en aning, och det kan det ju göra. Känslor kräva svettningar på panna och ovanför läpparna.

Kanske vill man göra ögonen lite skarpare, för att uttrycka sina känslor. Skarp, mörk kajal som inramar. Tydliga ögonbryn. Själv föredrar jag mindre fokus på ögonen, jag låter de vara bara och litar på att blicken förmedlar något. Men satan som jag fyller i brynen. De som rynkas lite lätt bara jag tänker på tjuven. Jag använder L’Oréals Brow Artist Genius Kit. Det tar lite längre tid, man får hålla på och forma med en liten, liten pensel med först vax och sedan skugga. Men just att det tar lite tid lugnar mig och att man kontrollerar formen på brynen ger mig mer säkerhet.

Däremot går jag sedan all in på läpparna. Jag vill få känslan av att vara en elak styvmoder som rest hit från sagornas värld, en bitter kvinna som inte tar några fångar. Read my lips, tjuv. Read my lips, försäkringsbolag. Jag tar en krämig läpppenna från NARS för precisionens skull, även om jag också lätt kan rekommendera Lipstick Queen för konsistensen. Och nyanserna.

Sedan ringer jag. Sedan upplever jag nederlaget av att inte få pengar på försäkringen. Men sedan glider jag in i datoraffären och är den som vet precis vad hon vill ha och befaller (ja, befaller) den unga mannen i hästsvans att hjälpa till. Det gör han så vänligt att jag kommer av mig och blir snäll och glad igen.

Och när jag kommer hem hittar jag backup på datorn från sedan december, det får duga. Och nya datorn är fin och bra och saknar den där bucklan som jag lyckades försaka den förra. Jag putar lite med mina läppar och startar igång den. Kontroll, kontroll. Ha, jag har det.

Etiketter None

3 kommentarer till “Dyrköpt”

 1. Linnea
  on Mar 17th, 2015
  @ 9:05 pm

  Vilket underbart inlägg! Men synd på datorn förstås.

 2. Nathalie
  on Mar 18th, 2015
  @ 5:47 pm

  Jag skulle vilja skriva något förståndigt här. Något peppande. Men eftersom jag inte vet vad så börjar jag med att uttrycka min avsky för människor som tror sig ha rätt till att nalla andras saker! Fy och skam 🙁
  Det fina i det hela är ju att du skriver så himla bra och har ordets gåva. Förmodligen är du begåvad med makeup-toolsen också! Och vet du? Jag har spenderat senaste veckans kvällar med att ta varma bad och gå igenom hela ditt arkiv i kategorin “doft” och läst dina inlägg om parfym. Guld. Och även om det är skittrist när ens dator blir stulen så har du nu en sprillans ny dator, som jag hoppas du kommer skriva många intressanta, inspirerande och lärorika inlägg på 🙂 De uppskattas verkligen Caroline!

 3. Sara
  on Mar 19th, 2015
  @ 4:02 pm

  Håller med Linnea! Fantastiskt inlägg! Brukar göra likadant när jag känner att livet inte håller med mig. “I’ll show them” – attityden hos mig, sitter i puder, matt läppstift med nyblekt hår. Då har man kontroll på nytt 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen