Fifty Scents

Head over heels

Apoliva fotsalva

 

Och så en eloge till Apoteket som lyckats göra något så osexigt som en fotsalva till en behaglig njutning.

När det gäller fötter så är det av någon anledning inte bara resultat som räknas utan också upplevelse. Alltså, primärt vill man ju ha bort förhårdnader och annat tjafs men med kroppsprodukter finns det ofta, tycker jag, också utrymme för annat, som att produkten luktar och känns bra. På ett annat sätt än med ansiktsvård där jag helst ser att mina produkter är doftfria och enbart effektiva. Hur de känns eller doftar är helt sekundärt.

Nå. Fotsalva. Kolla vilken söt liten knubbig burk de tagit fram. För det första. Och så den prydliga bläckskriften på etiketten, och så det rara i att kalla det “salva” och inte “kräm”. Vilket marknadsföringsgeni som än kom på detta ska ha cred. För visst blir man vänligare inställd, det blir i alla fall jag som inte tidigare har sett någon anledning att ha en fotsalva framme på sängbordet.

Sedan produkten. En seg, tjock och härligt gul massa av olika vaxer och smör och oljor. Ja, det är precis så effektivt som det låter. Det känns som att smörja fötterna med ett väldoftande vaselin ungefär och det är precis vad i alla fall mina fotsulor behöver efter att ha stängts in i ett par kängor i fuktigt väder. I flera veckor.

Doften är fin men diskret. Det är bra. Kollar man på innehållsförteckningen är det egentligen lite otypiskt många ingredienser som är med enbart för doftens skull men å andra sidan är vaxer och annat mjukgörande ofta inte särskilt doftrikt alls. Citronmelissen bidrar till fräschör och lite lavendel är alltid tryggt och mjukt.

I samma serie finns också en olja för naglar och hud (framför allt nagelband, skulle jag säga). Den bruna lilla flaskan är bedårande och innehållet mycket bra: rena oljor plus doftämnen som myrra.

Kostar 89 kr resp. 79 kr. Det får ändå anses som bra priser.

 

 

Etiketter None

2 kommentarer till “Head over heels”

 1. Frida
  on Apr 8th, 2015
  @ 2:37 pm

  Jag köper typ aldrig något bloggare rekommenderat (främst för att jag är för oinsatt i hudvård/smink och därför inte fattar var jag ska hitta det eller hur jag ska använda det trots att bloggarna förklarat utförligt) men nu SKA jag ge mig av till apoteket och införskaffa den där salvan (…) och dess vänner!

 2. Caroline
  on Apr 8th, 2015
  @ 8:51 pm

  Ah! Tack! Maste. Kopa. Nu.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen