Fifty Scents

Under kontroll

Caroline Hainer

Nu har det alltså hänt igen. Tandoperation nummer två. Dubbelt så stor den här gången, hela underkäken är kvaddad. Två timmar tog det. När jag lämnade kliniken såg jag ut som en chipmunk. Det var inte pingisbollstorlek på kinderna men nästan. Nu ser de hyfsat normala ut och jag gör mig förstådd. Så pass bra att jag bara om någon timme är med i Mede i P4 och pratar skönhetsideal och skönhetsoperationer. Det ska bli kul. Även om min inställning till sådant är ganska tråkigt liberal: folk får göra vad de vill, jag är mest intresserad av varför de gör vad de gör. Alltså, vilka sociala och kulturella krafter ligger bakom ett beslut att, tja, injicera kinderna med fillers och skaffa större bröst? Hate the game, don’t hate the player.
Och medan jag halvligger i sängen, efter att ha legat i dvala de senaste två dagarna efter operationen, så tänker jag en del på skönhet. På hur illa tilltagen jag känner mig när en del av min kropp (tänderna) blivit modifierad. Hur jag inte vill visa mig på några dagar, generas lite av mitt utseende.
Bra då att underbara, omtänksamma och talangfulla vänner finns. Som fotografen, hundvännen och matbloggerskan Emily Dahl som lyckades ta det här fina porträttet av mig så sent som förra veckan. Det är alltid intressant, tycker jag, att se hur andra människor uppfattar en. Att se sig själv genom deras lins. Och när jag fick det här porträttet av Emily tänkte jag “Ja, just det. Jag ser ju inte alltid ut som en chipmunk. Ibland är jag glad också, och ser ut så här”. Och jag kände tacksamhet.

Etiketter None

7 kommentarer till “Under kontroll”

 1. sandra
  on Apr 17th, 2015
  @ 4:06 pm

  vad fin du är när du ler

 2. Maria
  on Apr 17th, 2015
  @ 11:21 pm

  Ja, verkligen ett fint leende! 🙂

 3. Aila
  on Apr 18th, 2015
  @ 9:35 am

  Ett fint leende. Du är så vacker!

 4. Caroline Hainer
  on Apr 18th, 2015
  @ 9:04 pm

  Ni är superrara! <3

 5. Sara
  on Apr 20th, 2015
  @ 9:04 pm

  Vacker! Jättevacker! 😀

 6. C
  on Apr 23rd, 2015
  @ 8:47 pm

  Fin du är! Feel better soon!

 7. Ulla-Marie
  on Apr 28th, 2015
  @ 2:36 pm

  Vacker som sjuttsiken! och så trevligt att höra dig i radio!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen