Fifty Scents

Pai Skincare

PAI-Organic-Skincare
Min inställning till ekologisk hudvård är precis likadan som till all annan (kemisk) hudvård: om det funkar är det bra.
Pai Skincare är ett ekologiskt hudvårdsmärke som imponerar framför allt i ärlighet och råvaror. Märket har ett slags holistiskt tänk där produkterna egentligen bara är en förlängd del av din livsstil, din diet och allt annat som påverkar dig. Därför har man till exempel inga uttalade anti-age-produkter utan snarare age-confidence-produkter. Alltså, man ska inte lura sig själv. Bättre att ta livet som det kommer och acceptera att man blir äldre än att i desperation försöka få bort alla tecken på detta faktum.

Jag kan uppskatta tanken.

Den kompletta ingredienslistan på förpackningen är pedagogisk och enkel att förstå – också ett plus. Varje ingrediens är listad med en översättning och en förklaring. Inga färgämnen eller färgämnen är tillsatta, vilket i alla fall jag uppskattar. Och som en bonus doftar produkterna inte särskilt mycket heller, vilket annars kan vara en bieffekt av ekologiska produkter där de naturliga oljorna ibland tenderar att glida över i rena aromaterapin.

Pai Skincare utvecklades först och främst för känsliga hudtyper. Ekologiska produkter kan ibland vara högst potenta och innehålla irritanter (det kan kemiska produkter också, naturligtvis) men syftet med Pai var att detta skulle vara ett mildare alternativ. Sedan dess har man utvecklat olika produkter för olika hudtillstånd, som acne, rodnad och torr hy.

Eftersom jag är positiv till oljor är jag särskilt förtjust i all-around-produkten Rosehip BioRegenerate Fruit & Seed Oil. En mjuk, fin och lätt gulaktig olja som mjukar upp huden fint. Ska också bli spännande att testa deras rengöring och dagcreme mer ingående. Natalie Portman är tydligen ett stort fan.

 

Etiketter None

2 kommentarer till “Pai Skincare”

 1. Ellen
  on Apr 25th, 2015
  @ 9:46 pm

  Hejhej!
  Jag har en fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig med! Jag är på jakt efter en ny deodorant: efter en uppväxt med antipersperant och sen testperiod med ingen alls och med deolicious så är jag tillbaka och letar bland antipersperanter igen. Jag luktar inget gott annars. Men det finns ett helt hav med deos att välja mellan!? Hur ska jag tänka ens? Hur stor är skillnaden om det är aluminium i eller inte? Jag skulle nog helst vilja ha en utan, för att vara snäll mot fiskarna. Och den får gärna vara parfymerad, hellre mycket och god lukt än inget som sen övergår i svett tycker jag. Jag använder inte så mycket andra parfymerade produkter ändå. Och så gillar jag friskt och citrus och sportigt. Inte sött eller tantigt. Har du några tips på antingen någon specifik eller på hur jag ska sålla? Tack för en bra bloggi!

 2. Clara
  on Apr 28th, 2015
  @ 12:38 am

  Tycker de ekologiska skönhets produkterna blir bättre för varje ny produkt. Inte omöjligt att man provar dessa vid nästa inköp =)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen