Fifty Scents

Helt bananas!

Aurore_nomade
Jag kommer inte på en enda parfym som har banan i sig. Säkert har Demeter någon galen bananparfym, men det finns ju annars ett skäl till att banan inte är en vanlig parfymkomponent: det luktar unket.
Lite spännande är det då att höra att The Different Companys Aurore Nomade bygger på banan och musk. Denna vansinniga blandning!
Och ja, den är mycket riktigt helt tossig. Vid första intrycket, första sprayningen luktar den skumbanan. Inte bara en skumbanan utan en hel godispåse med färska, mjuka skumbananer. Jag tänker ju instinktivt att det här kanske är den modigaste doften jag luktat på. Den kräver verkligen mycket av sin bärare. Jag ser framför mig en anställningsintervju där en propert klädd man kommer in i ett rum och tar med sig en stark doft av skumbanan. Varför det nu måste vara en man, kvinnor kan naturligtvis också dofta skumbanan om de har lust med det.
Jag doftar vidare och beundrar The Different Company för modet. Men som med alla deras dofter (och som med alla bra dofter) så utvecklas den och efter ett litet tag tar musken och vaniljen över och det hela går från komiskt (skumbanan!) till absilut allvar och fram träder en underbar, exotisk och varm doft som endast kan finnas på någon avlägsen, fantastiskt underbar ö. Kanel, nejlika, ylang-ylang…och så den där gäckande skumbananen som plötsligt bara finns med där som en nickning.
Nu vet jag vad jag ska svara alla människor som så ofta ber mig hitta en “unik” parfym, en som inte doftar som någon annan. Dude, prova Aurore Nomade. Du doftar garanterat som ingen annan.

The Different Companys dofter finns i den eminenta butiken Insanto i Birger Jarlspassagen. Dock inte just denna.

Etiketter None

4 kommentarer till “Helt bananas!”

 1. Aila
  on May 1st, 2015
  @ 11:54 am

  Och just denna vill jag ha – NU!!

 2. Nathalie Nieve Merino
  on May 1st, 2015
  @ 9:04 pm

  Whoaah, blir genast rejält intresserad av att sniffa!

 3. sparris
  on May 6th, 2015
  @ 9:00 am

  D&Gs Sicily tror jag hade banan i sig?

 4. Julia
  on May 19th, 2015
  @ 8:14 am

  En sen kommentar, kanske, men ändå. Jag läste på perfumeshrine att banan är rätt vanligt i dofter. Kanske inte nödvändigtvis i vanlig parfym (men säkerligen där med), men definitivt i parfymerade produkter, dvs. typ allt som går att köpa. Det är bara det att noten inte anges eftersom den inte säljer. På andra sidan av spektrat finns lavendel, vars namn säljer. Använder man dock lavendel på egen hand säljer produkterna sämre. Det handlar om så mycket mer än bara doft! Men absolut, som mest framträdande not är banan ovanligt.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen