Fifty Scents

True lust!

nd.29397

Jag har en alldeles särskild plats i mitt parfymhjärta för violdofter. Iris, lila blommor. Men mest viol. Problemet är ju bara att viol kan dofta så olika och det är en hårfin skillnad mellan bra och dålig viol. Eller fantastisk och medioker. Spännande och trist.

True Lust Rayon Violet de ses Yeux från Etat Libre d’Orange tillhör definitivt den underbarare kategorin med en kylig, elegant, fuktig viol som minglar med pudrig och mjuk ros och murrig och varm patchouli. Ja, precis, jag är medveten om att jag precis beskrev att en not (viol) är kall och en annan (patchouli) är varm. Och det här är precis en sådan doft: varm och kall på samma gång på det vackraste sättet.

Jag tycker namnet “True Lust” är lite missvisande för detta är ingen animalisk, köttig, törstande eller eggande parfym. Jag tycker inte att kall viol, torrt puder och varm patchouli kan översättas till “lust” direkt utan mina associationer går mer till handskbeklädda damer i krinolinkjol, favoritfilmen Oskuldens tid och torra kakor på ett silverfat (som plockas upp med en kaktång). En återhållsam lust möjligtvis, men snarare en försiktig romantik.

Etat Libre d’Orange själva pratar om dikter av Rimbaud, en kvinnas lila ögon och en åtrå som övervinner rädslan. Må så vara, men den åtrån är av det ytterst eleganta och kontrollerade slaget i så fall.

Etiketter None

5 kommentarer till “True lust!”

 1. emelie
  on May 15th, 2015
  @ 11:54 am

  Låter fantastiskt! Finns den att köpa i Stockholm?

 2. True lust! | Skvallernytt.se
  on May 15th, 2015
  @ 12:22 pm

  […] Fortsätt läsa: google_ad_client = "ca-pub-8454932664931567"; /* läsmer 468 × 60 */ google_ad_slot = "7105095116"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; Originalartikeln: True lust! […]

 3. parfym online
  on May 23rd, 2015
  @ 4:12 am

  Kan man få tag på den online? Eller finns det nån butiker som säljer parfymen i Göteborg?

 4. Caroline Hainer
  on May 24th, 2015
  @ 9:51 pm

  Eminenta Insanto borde ha den. I Stockholm då, men de har en webbsida och man kan kontakta dem. Och så hoppas jag att den dyker upp här snart: http://boutiqueideale.se/

 5. Anna
  on Jun 3rd, 2015
  @ 4:22 pm

  Detta är poesi

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen