Fifty Scents

Frågelådan: Presenter

Turin guide

Det är så här: Jag – och min man – har gått och blivit intresserade av parfym. Nu är det så att han (min man) fyller år snart, och jag skulle bli så jävla glad av ett råd om vad man köper till en ny, manlig parfymnörd. Kanske finns det någon pryl man bör ha, som inte är en doft, för det är kanske svårt för dig att rekommendera…?

Vilket roligt nytt intresse! Ja, men självklart ska ni botanisera i denna underbara värld. Jag förstår hur du tänker kring parfympresenten där, det är lite vanskligt och speciellt att köpa en doft till en person. Det är lätt att missa målet. Jag föreslår istället boken Perfumes: The A-Z Guide som är lite av en must-have för alla parfymintresserade. Ett roligt uppslagsverk med smart skrivna recensioner av massor av parfymer att ha som referensbok.

Kanske i kombo med boken Emperor of Scent som ger lite bakgrund till författaren av “The Guide” som är en av parfymvärldens mest kända skribenter/kritiker/kännare Luca Turin. Guideboken har han skrivit tillsammans med sin flickvän Tania Sanchez och den kommer i uppdaterade, reviderade upplagor ganska regelbundet. Emperoro of Scent är för övrigt skriven av Chandler Burr, den kanske andra tyngsta namnet inom parfymkritik. Han var tidigare parfymredaktör på NY Times. Ja, precis, den titeln är värd att höja på ögonbrynen åt.

Kan det vara nåt, tro?

 

Etiketter None

2 kommentarer till “Frågelådan: Presenter”

 1. Azar
  on Jun 4th, 2015
  @ 7:42 pm

  Hej!

  Det finns ju en massa olika skönhetsprodukter som ingen skriver om – vad säger det om produkten egentligen? Jag använder Primaluce-serien av Bioline och blir inte klok på om det har förbättrat eller försämrat min hy. Vore superduper tacksam om du kunde skriva några ord om serien.

 2. Lisa
  on Jun 10th, 2015
  @ 11:15 am

  Hur är det egentligen med att köpa parfymer odoftade? Jag vill hemskt gärna ha en doft av Serge Lutens som jag bara läst om, men som låter perfekt. Har ändå ingen lust att köpa vaxprover på hela linjen, även om de inte är så dyra. De går ju ändå inte att använda på huden. Vågar man?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen