Fifty Scents

Sommarkänslor

holiday
Några osorterade råd så här i sommartid:

Sommaren är en bra tid för highlighters. När jag tänker på somrig hy tänker jag antingen på bar, rå fräknig hy eller riktigt lyxigt, skimrande, solbränd hy. Highlighters är en underbar sommaraccessoar. Prova Benefits SunBeam till exempel, för lite skimmer eller rms Living Luminizer för mer glow. Båda behändiga nog att ha med i strandväskan.

Sandaler ger ypperliga tillfällen att visa upp dina schysst målade tår. Själv är jag svag för neonorange, och drar mig gärna till hyllan med nagellack från China Glaze.

Just på sommaren gillar jag läppar som ser ut som om de sugit på en isglass hela dagen. Alltså mer stain än tjock färg. Och nya Pop of Passion-stiften från BareMinerals ger precis den effekten. Mjuka, härliga läppbalsam som ger en imponerande fin, jämn, smidig färg.

Ska du på festival eller bara sova över på landet hos en kompis så ta med make up removers i ansiktsservettform. Också bra på långflygningar, att torka av ansiktet med och samtidigt återfukta. Jag har alltid sådana med mig på planet. De här från Yves Rocher är bra.

Den vattenfasta Blueberry-mascaran från Lumene sitter som berget. det gör den ordinarie Bluberry-mascaran också. Och dessutom är de hyfsat billiga.

SPF med mattande effekt är genialiskt. Den här är bra, från Cliniderm.

Om kajalpennan är för mjuk (det kan hända när det är varmt) så förvara den i kylen. Och den här budget-eyelinern från svenska Makiash sitter bra i värmen. Langa in aloe vera-tuben i kylen också när du ändå håller på. Svalkar fint på solbränd hy.

Ha många picknickar.

Besök Ulriksdals trädgårdar.

Läs en klassiker.

Tillverka egen lemonad. Det är superlätt. Ha i lite färska myntablad så ser det superproffsigt ut och alla kommer att bli imponerade.

Se en bra surf-film som Point Break, Endless summer eller Love & Mercy.

Prova smultronglassen från StikkiNikki. De har den bara någon gång om året så ha ögonen öppna.

Skicka många vykort.

Etiketter None

5 kommentarer till “Sommarkänslor”

 1. Sanna
  on Jun 27th, 2015
  @ 4:39 pm

  Så fina råd, du är så bra! Läser jämt, kommenterar för sällan. Skrev en gång om hur jag sminkar mig när jag är nykär… Nu har jag precis gjort slut med mannen som det gällde då… och jag kör nån slags looking good is the best revenge-look nu. Även om det var jag som gjorde slut så gör det ont men det känns lite bättre när jag sminkar mig och har på mig den där klänningen som beskrivs som en “killer red dress”. Lång kommentar, men ville bara säga att du är så bra! Älskar allt du skriver.

 2. Ellen
  on Jun 27th, 2015
  @ 5:50 pm

  Tack, tack för att du skriver!

 3. Frida G
  on Jun 28th, 2015
  @ 10:45 pm

  Dina inlägg är så himla bra! Hoppas du får en fin sommar.

 4. Linnea
  on Jun 29th, 2015
  @ 11:24 pm

  Så fint inlägg! Och då hatar jag ändå sommaren.

 5. Eva S.
  on Jul 6th, 2015
  @ 10:00 am

  Dina inlägg är så bra och tröstande.
  Ditt allra bästa tips för reaktiv hud? Mitt stackars ansikte protesterar vilt mot sol, simglasögon och allt, typ. Blev inte bättre av kontrasten plus 30 /-3 C efter ett besök i Torsby skidtunnel.
  Varma hälsningar Eva (jag som skrev om Une rose de Kandahar).

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen