Fifty Scents

Kaka på kaka

Face_Stockholm_Cake_Eyelinerl
Jag har skrivit det förut men mina allra första riktiga sminkupplevelser hade mycket med min mammas kakeyeliner att göra. Jag har alltid gillat att teckna och är ganska bra på det. Hela min familj tecknar och målar. Jag kör akvarell, kol och blyerts och målar noggrant med skuggor och struktur. Precis som pappa. Medan min bror och vår mamma målar mer fritt, mer färgstarkt.
Så när jag fattade att man målar eyeliner med en tunn, tunn pensel så blev mina ögon stora. Som att måla med målarfärg ju! Fast i ansiktet! Jag började med eyeliner mycket tidigt på grund av denna upptäckt. Och var länge, länge kakeyelinern trogen. När mamma gick över till eyelinerpenna såg jag det som ett svek. Jag höll fast vid kakeyelinern långt in på 2000-talet. Av traditionella skäl men också för att jag ansåg att en penna gör linjen alldeles för skarp. Kakeyelinerns linje är mjukare, mer följsam och dynamisk.
Och det håller jag fortfarande fast vid även om jag numera oftare använder penna. Men de senaste dagarna har jag återupptäckt kakeyelinern och nostalgiskt blivit kär i den igen. Till skillnad från geleyeliners i min låda, som jag rensat under sommaren, så torkar den ju aldrig igen. Bara att blöta penseln så vaknar den upp igen ur sin dvala.
Jag har en kakeyeliner från Face Stockholm men gillar också den från Make Up Store och den från Laura Mercier. Penseln, som självklart är a och o, är den tunnast möjliga från Shu Uemura som jag importerar från Japan via min bror. Men det besväret måste man inte göra sig, Make Up Store har en bra, vinklad borste som heter 715 som fungerar utmärkt.

Etiketter None

3 kommentarer till “Kaka på kaka”

 1. Lisa
  on Jul 22nd, 2015
  @ 1:55 pm

  Åh, älskar också kakeyeliner. Har haft ett uppehåll men hittade kompisen från Face i skåpet och blev glad när jag satte penseln i kakan. Så enkel att måla med.

  Du poppar upp överallt för mig just nu (överallt = på två ställen 😀 ) och det är därför jag skriver en kommentar i stället för att som vanligt bara läsa och inte skriva. Igår läste jag att du vunnit novelltävling i min älskade lokaltidning (gammalt ex, hemkommen från semester) för Söderort, stort grattis, ska läsa den så snart jag kan. Sen lyssnade jag på ett gammalt Stil i P1 -program idag och där dök du upp igen! Väldigt bra avsnitt om bloggar där intervjun med dig var en av höjd höjdpunkterna.
  Tja, det var allt. Tack för bra blogg (ska kolla in Jazzhands också förstås) och ha en bra sommar!

 2. Caroline Hainer
  on Jul 22nd, 2015
  @ 3:41 pm

  Ja! Jag fattar inte att jag förvisat kakan till en låda så länge. Jag gjorde exakt samma återupptäckt!

  Åh, men det känns ju bra att poppa upp. Jag har väldigt varma känslor för söderförort, i synnerhet Vantör. En ära att vinna. Tack för grattis. Och tack för beröm för Stil, jag tyckte det var ett jättefint program. Väldigt respektfullt och insiktsfullt. Glad att du gillade det och välkommen till Jazzhands!

 3. Lisa
  on Jul 22nd, 2015
  @ 7:50 pm

  Nu har jag läst novellen! Fin! Kan rapportera att jesustanten idag befann sig på biblioteket när jag var där med en av sönerna. Still going strong :-).

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen