Fifty Scents

Frågelådan: Androgynt, PTR och fräknar

30800

Jag letar efter den perfekta androgyna doften, eftersom att din blogg är awsome tror jag att du är rätta personen att hjälpa mig. Jag älskar typiska manliga dova dofter men skulle vilja hitta någon som är något nedtonad. Sunday colone av byredo är en stor favorit men då jag inte är gjord av pengar vore det gött att hitta någon billigare variant.

Jag säger spontant Molecule 01 från Escentric Molecules. Klassisk unisexdoft med mycket murrigt trä. Den är rolig för den ändrar sig ganska mycket och kan dofta väldigt olika på olika personer. Prova?
Annars hittar du nog mycket unisex bland just träiga och lätt gröna dofter. Jag tänker Comme des Garçons bland annat och Carbone från Balmain. För jag tänker mig, eftersom du gillar den colognen från Byredo, att du inte vill åt det allra murrigaste.
Men nu frågade du ju också efter ett lite billigare alternativ och då tänker jag på Gorilla Perfumes som säljs på Lush för några hundralappar. Mycket speciella, dock, och inte allas kopp te. Testa till exempel den ytterst märkliga Breath of God. Med reservation för att den är alldeles för murrig, lerig och smutsig. I så fall är nog mina initiala tankar bättre.

Undrar lite kring din favorit från PTR, hur använder du den? Som nattkräm?

Har fått lite frågor kring Glycolic Acid 10% Moisturizer från Peter Thomas Roth. Jag tror skepsisen ligger i namnet – glykolsyra fungerar som en peeling (av typen AHA). Men det betyder inte att detta är enbart en peelingprodukt. Alltså, det är inte så att man applicerar den på huden som sedan blir röd och flagnar. Nej, det betyder att viss exfoliering sker, för att upptagningen av de andra ingredienserna ska ske smidigare, för samtidigt är krämen också full av antioxidanter och mjukgörande medel så att det är främst en fuktkräm detta, inte en peeling. Det är lätt och smidig och lämpar sig därför superbra för både natt och dag även om man bör hoppa över att använda den på dagen då det är soligt eller om man är känslig. Själv har jag aldrig upplevt irritation av något slag med denna, bara positiva resultat.

Jag har en fråga (på tal om påsk-kärringar) om hur jag bäst bevarar mina fräknar. De flesta produkterna vill sudda ut pigmenteringar och solskador men inte jag, däremot vill jag behandlar gamla akne ärr på mina kinder. Efter att ha studerat aha och bha och c-vitamin serum har jag inte blivit klokare och det verkar som om de alla skulle ha en “blekande” effekt på fräknarna… hmm kanske kan jag få lite hjälp? Funderar  att investera i lite Paula’s Choice produkter men vet inte vad jag ska välja.

Lyckliga du som har fräknar! Jag har alltid avundats vacker, fräknig hy. När jag var liten målade jag dit mina egna med vattenfärg. Det blev förvånansvärt bra! Microtrenden har ju annars varit att ta en brun-utan-sol-produkt och applicera med en tjock pensel som man liksom drar bakåt så att den skvätter prickar på kroppen. Okej, dåligt förklarat…nyckelorden “fake freckles” på YouTube ger en mycket bättre och begripligare förklaring.
Nå! detta behöver ju du inte bekymra dig om eftersom du är välsignad med naturliga fräknar! Och självklart ska de inte blekas, herregud. För det första skulle jag säga att laser, IPL och liknande fungerar mycket bättre på akneärr än produkter. Beroende på ärren då, hur de ser ut och hur djupa de är. För det andra har jag svårt att se att aha-produkterna skulle bleka fräknarna. De fungerar mer som en djupare peeling, men jag känner att jag inte har tillräckligt med kunskap här. Men jag har svårt att se det. Mitt råd är därför det lite halvtråkiga “kolla med en hudterapeut som också kan råda kring laser”.

 

 

Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan: Androgynt, PTR och fräknar”

 1. sara
  on Aug 4th, 2015
  @ 11:36 am

  Hej, snabb fråga; jag undrar om du vet vart man kan hitta Tom Ford Parfymer i Sverige? Och då menar jag såklart inte de billigare “Orchid” grejerna, utan de dyrare produkterna? Tobacco Oud, Neroli Portofino, Tobacco Vanille etc. Du fattar, de fina “fyrkantiga” flaskorna, inte de platta som ser ut som en fickplunta. Vet att de finns på NK i Stockholm, men vet du någon annan? Hemskt tacksam för svar, då jag föll stenhårt för Tuscan Leather på flygplatsen i Barcelona, men blev av ngn anledning distraherad och hann inte köpa.

 2. Caroline Hainer
  on Aug 4th, 2015
  @ 11:46 am

  Snabbt svar: NK är best bet. De har alla parfymkollektionerna. (Private Blend). Åhléns har bara Beauty så vitt jag vet. Och ett par stycken finns på Kicks online men inte de exklusiva du är ute efter. PS. Tuscan Leather är utsökt vacker.

 3. Sanna
  on Aug 4th, 2015
  @ 12:10 pm

  Har börjat använda krämen från PTR och är supernöjd!

 4. Elin
  on Aug 4th, 2015
  @ 1:15 pm

  Hej!
  Alltså: jag är 26, ska börja på mitt första “seriösa” efter-examen-jobb, och vill hitta en parfym att ha på dagarna! Jag har tills nu använt miss dior cherie, men tycker den känns för “ung” för ett konsultjobb. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag gillar, utöver parfymen ovan, och när jag går till en parfymaffär så leder det alltid till att jag planlöst testar lite olika dofter utan att någon gång komma närmre en ny. Har du något tips till en totalt förvirrad och okunnig parfymanvändare?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen