Fifty Scents

Frågelådan special: nybörjare

Perfume_Shalimar
Alltså: jag är 26, ska börja på mitt första “seriösa” efter-examen-jobb, och vill hitta en parfym att ha på dagarna! Jag har tills nu använt miss dior cherie, men tycker den känns för “ung” för ett konsultjobb. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag gillar, utöver parfymen ovan, och när jag går till en parfymaffär så leder det alltid till att jag planlöst testar lite olika dofter utan att någon gång komma närmre en ny. Har du något tips till en totalt förvirrad och okunnig parfymanvändare?

Den här typen av frågor är å ena sidan de svåraste att svara på och å andra sidan de roligaste. Svårt eftersom du skriver att du inte riktigt vet vad du gillar, så det är knepigt att föreslå något konkret. Men roligt eftersom du alltså står inför att börja botanisera i den härliga världen som är doftvärlden.
Det första vi måste etablera är vilken typ av doft du gillar. Det kan naturligtvis vara olika typer av dofter, men för att börja någonstans bör du fundera över om du föredrar blommiga dofter (som Miss Dior Cherie tillhör), orientaliska dofter (lukta på till exempel Guerlains Shalimar) som är lite mörkare, murrigare och kryddigare, friskare citrusdofter (Acqua di Gioia, till exempel. Från Armani) eller kanske gröna, träiga dofter (Donna Karans gröna äpple).
Därefter kan du börja leta efter besläktade dofter, de som ingår i samma doftgrupp. Lägg också märke till om det är någon speciell not du faller för. Säg att du upptäcker att du gillar träiga och gröna dofter. Är det då fräschören du gillar? Det fruktiga? Det murriga, varma träet? Var uppmärksam på sådant och leta dig vidare därifrån!

Etiketter None

2 kommentarer till “Frågelådan special: nybörjare”

 1. Lisa
  on Aug 5th, 2015
  @ 11:35 pm

  hej! jag har använt Avenes micellar lotion dagligen i flera år, och den har varit fantastisk. Tar bort all smink snabbt och har aldrig irriterat min torra och lättirriterade hud. Tills nu! Nu har den börjat göra min hud röd och varm nästan genast då jag använder den. Svider gör det också, inte mycket, men tillräckligt för att det ska kännas fel. Vad kan det bero på? Har jag blivit allergisk? kan jag hitta en liknande produkt som funkar bättre eller kommer alla micellar water-produkter att göra samma grej? de är ju rätt dyra ofta, så jag vill inte köpa en massa olika om de inte funkar. Och vad ska jag annars ta mig till? nu använder jag aleppotvål, men det lär ju vara rätt uttorkande i längden…

 2. Cajsa W
  on Aug 13th, 2015
  @ 12:27 pm

  Köp parfymprover från guldgruvan Luckyscent, som har mängder med ovanliga och nichade parfymmärken, så kan du botanisera och testa dig fram! Det är så jag gör och har nu 21 nya härliga italienska parfymprover hemma som väntar på att sniffas & upptäckas! Luckyscents parfymaffär heter Scentbar och finns i Los Angeles men flera av deras parfymmärken finns att köpa från europeiska websajter. Du har även svenska Fragrance & Art som säljer parfymprover & flaskor samt har en fysisk affär i Sundsvall!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen