Fifty Scents

Det ledsna hjärtat

L'heure
Den här känslan är mer än bekant, tyvärr. Känslan av brustna förhoppningar, att bli lämnad och försöka samla ihop det som är kvar av de krossade känslorna.
Jag tänker på violen, med sina hjärtformade och späda blad. Och på den sköra doften Iris. Guerlains L’Heure Bleue är alltid det uppenbara valet, melankoli översatt till doft.
Ja, visst kanske man skulle lämna flaskan med den känslosamma doften och istället peppa dig med energifyllda dofter som Gucci Rush eller Marc Jacobs Daisy. Men jag är inte där ännu. Jag är i stadiet då jag inte begriper hur människor kan gå runt i solskenet med ett leende på läpparna, hur de ens kan gå runt alls. Och inte bara ligga raklång på soffan och översköljas av de hemskaste känslorna av alla: övergivenheten, det förlorade hoppet och det absoluta slutet.

Etiketter None

4 kommentarer till “Det ledsna hjärtat”

 1. Filippa
  on Aug 10th, 2015
  @ 1:18 pm

  Hej Caroline! Jag tycker att din blogg är så bra, är inne mycket oftare än den uppdateras ens, och jag tycker att du är så modig och inspirerande med dina övriga inlägg om livet. Alla har perioder av skit men alla bjuder inte på det. Tyckte väldigt mycket om din bok också. Ta hand om dig.

 2. Fuzzy
  on Aug 10th, 2015
  @ 2:14 pm

  You are not alone dear! Ugh.. Iris Poudre av Frederic Malle är min favorit ibland iris parfymer, Iris Prima av Penhaligon’s tar mig tillbaka till mina 8 år som balettdansös, love it men jag drabbas också känslor av melankoli och lite sadness. Jag är väldigt nyfiken på Miu Miu’s kommande parfym men tills dess har jag min baby Gucci eau de parfym, den animaliska, som till min stora sorg har utgått. Vad tror du om MiuMiu?

 3. Marie
  on Aug 10th, 2015
  @ 9:35 pm

  Din blogg är fantastisk! Älskar ditt språk och hur du på ett så vackert och personligt sätt beskriver allt från parfym och smink till brustna hjärtan – och kanske allra mest hur du länkar samman det så fint!

 4. C
  on Aug 12th, 2015
  @ 9:37 pm

  Det är så fint att komma in till din blogg, den är avväpnande och får allting att kännas okej. Samtidigt som den får mig att fyllas av tillit och hågkomsten om att så mycket är vackert. Behöver verkligen den påminnelsen då jag tror att vi sitter i ungefär samma sits…hopplöshet å ena sidan och ett skört hjärta (och kropp) som mest av allt bara vill sänkas ned i ett väldoftande bad.
  Kram till dig!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen