Fifty Scents

Den avskalade skönheten och glittret

Miami sky

Här är utsikten från mitt fönster. Miami skyline i något slags begynnande kvällsoväder. Det har varit kärlek från första Miami-ögonkastet för min del. Staden levererar och bara fortsätter leverera. Att man sedan går runt och totalt smälter bort i värmen är en annan grej. Men jag har börjat uppskatta det, på ett sätt. Man slutar sminka sig. Man accepterar. Det känns renande. Alla lever på samma premisser (även om det tycks mig som om jag svettas mer än alla andra jag möter). Alla utsätter håret för samma fuktbomb. Det finns något befriande i detta.

Säkert inbillar jag mig men jag tycker min hud ser renare, klarare och gladare ut redan. Jag har bränt mig lite på näsan, fast jag (såklart) har solskydd. Men dels är det över 30C och dels rinner solskyddet bort hela tiden. Plus att jag bränner mig superlätt, bara jag tittar upp mot himlen en stund i maj blir jag röd. Sist jag svettades på det här sättet spelade jag tennis. Jag bär en flaska Anthelios i väskan. Har stor respekt för deras solskydd. Men måste nu alltså bli ännu bättre på att konstant smörja in mig.

På grund av jetlag vaknade jag tidigt igår, var ute ur huset vid åtta. Gatorna var ljusa och varma men tomma. De jag mötte joggade. Brunbrända, deffade och lättklädda.
Jag strosade omkring, blev gladare och gladare, kände solens värme liksom tränga sig in i mitt humör. Pastellfärgade hus. Havet som glittrar. Frukostätande människor i hatt. Själen tinar.

Åt en bagel och en skål med frukt. Då och då kände jag lätt på armen och konstaterade att den var våt. Konstant. Jag ska köpa en liten näsduk eller handduk av något slag att ha i väskan och torka ansiktet med. Jag har en tunn, vit skjorta på mig. Det känns så oerhört rätt. Jag älskar känslan av att vara upptäcktsresande.

Etiketter None

En kommentar till “Den avskalade skönheten och glittret”

  1. Nathalie
    on Aug 19th, 2015
    @ 10:52 am

    Åter igen så älskar jag ditt sätt att skriva. Det finns en skönhet, ett djup i typ allt du skriver känns det som. Och jag älskar också känslan av att vara upptäcktsresande, speciellt i varmare länder. Tror verkligen att solljus, fukt och svett gör något positivt med människor haha. Kram

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen