Fifty Scents

Alla dessa nudes

IMG_9970

Oklart vem som var först, kanske var det Bobbi Brown, men numera är paletten med nude-färger för ögonlocken en stapelvara. Urban Decays NAKED-paletter sägs vara de mest sålda. Och varför inte, skuggorna sitter bra och är härliga. Speciellt om man har ett öppet sinne gentemot glitter och skimmer. Nu kommer de dessutom ut med ytterligare ett tillskott: Smoky, som tar ett steg på den vilda sidan och går mot, precis, smokey eye det vitt säga lite mörkare färgskala.
Samtidigt låter sig Bobbi Brown, drottningen av nude, sig inspireras av kvällssolen i amerikanska Telluride och fixar en palett. Lite för många extrema glitteralternativ för min smak. Jag har inget emot skimmer men glitter.
Och så kommer By Terry och levererar en lite mer konstnärlig variant av nude. Grå och rosa? Tja, varför inte. I kombination med till exempel brunt då.
Tankarna kring detta går ungefär så här: eftersom NAKED-paletterna säljer så otroligt bra är det väl inte helt otänkbart att konkurrerande märken tänker “vi gör också en palett med nudes!”. Eller så är det så att den allmänna efterfrågan på ögonskuggor rör sig i de hudfärgade, diskreta domänerna. I alla fall i väst.
Och vilken är då bäst? Till kvalitet sett så känns de väldigt likvärdiga även om jag tycker att UDs kanske sitter något bättre än BBs. UDs är också valet för den som inte har något emot lite skimmer medan BB erbjuden helmatt men samtidigt vansinnesglittrigt. By Terry håller sig till matt men skevar å andra sidan till färgerna lite, lite grann.

Etiketter None

2 kommentarer till “Alla dessa nudes”

 1. Ingrid
  on Aug 20th, 2015
  @ 5:48 pm

  Vill minnas att du skrivit om ett japanskt smink märke du gillar. Kan du ge mig namnet på det? Är i Japan just nu och vill kolla in. Tack på förhand!

 2. Caroline Hainer
  on Aug 20th, 2015
  @ 6:43 pm

  Shu Uemura? Bra hårprodukter och ikonisk ögonfransböjare.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen