Fifty Scents

Beträffande hjärtat…

hqdefault-1

Och beträffande hjärtat och tomheten och tårarna så är det som alltid så fascinerande att igen och igen konstatera att ingenting varar för evigt. Varats olidliga lätthet. Det är ett så vackert uttryck, en vacker titel på en bok. Och så sant.
Ingenting varar för evigt. Inte känslor heller. De är aldrig konstanta, helt statiska. Visst kan man älska någon ett helt liv, till exempel en mamma, ett syskon eller en hund. Men den kärleken ändrar ju färg och djup genom åren. I samma takt som man själv ändras och utvecklas. I bästa fall fördjupas kärleken. Man ser fler nyanser av personen man älskar och man lär sig acceptera och uppskatta hela personen, inte bara delar av den.
Vad vill jag säga med det här då? Jo, att ingenting är konstant. Och detta obestridliga fakta kan vara en tröst i svåra tider och en bitterljuv påminnelse om att ta vara på stunden när livet är lätt.
I mitt fall innebär det att jag just nu accepterar helt och fullt att jag är där jag är. Jag är mitt eget sällskap, under den brännande solen, och det duger bra. Just nu. Kanske vill jag inte alltid ha det så, kanske kommer det inte alltid att vara så. Men så är det just nu och det är gott nog.
Jag målar tårna glatt orange med China Glaze och promenerar längs vattnet. Det är helt okej att vara jag.

Etiketter None

3 kommentarer till “Beträffande hjärtat…”

 1. Moz
  on Aug 23rd, 2015
  @ 11:22 am

  Jag älskar din blogg!
  Och ett tips i hjärtesorgen:
  Allvarligt talat i P1 med Kristina lugn

 2. Sanna
  on Aug 23rd, 2015
  @ 6:42 pm

  Så träffande. Tack för dessa rader! Jag är djupt förälskad i en person jag inte borde vara förälskad i (han är gift) men mina känslor gör mig ändå glad..fast det är en tröst att veta att de kommer att gå över. This too shall pass, och samtidigt: It’s always worth it.

 3. Maria
  on Aug 24th, 2015
  @ 4:22 pm

  Fint att bära på den insikten och plocka fram när det behövs <3
  Du är klok och jag är tacksam att få läsa dina klokheter. De tröstar och lugnar.
  Ha det så skönt under solen, i skuggan, vart du än är…
  Kram

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen