Fifty Scents

Smile, it’s fashion!

Giambattista-Valli-MAC-Lipsticks

Kära MAC, bless you. Det är svårt att inte gilla företaget som verkar kunna se skönhetssamarbeten precis överallt. Hello Kitty, The Simpsons, Barbie, Dame Edna…Ja, alla är väl inte helt klockrena men när de träffar rätt gör de det verkligen. Som denna gång när man än en gång manifesterar den starka kopplingen mellan mode och makeup.

Läppstiftsfärgerna i kollektionssamarbetet med Giambattista Valli är i alla fall helt lysande, jag skulle till och med vilja damma av ett så mossigt gammalt ord som “vågade” för att beskriva färgvalen. Och de går fint ihop med Vallis blommönstrade stil. Ett solklart exempel på hur ett lyckat samarbete ser ut – designern lyckas förmedla sin stil, inkorporerad i MACs. Här har man inte bara lånat en figur eller en image eller en artist utan kollaborerat. Strålande. Precis som det ska vara. Grattis. Härligt.

Färgerna är, som sagt, “vågade”. Jag finner inget bättre ord. Färgglada låter för käckt och starka låter som något min mormor skulle säga. En het rosa, en djup röd. Den korallfärgade är magisk, som gjord av och för en sjöjungfru. Läppstiften ger ett matt resultat på läpparna, för oss som gillar MACs matta läppstift är detta en god nyhet. Samma formula här som i de vanliga matta. Samma bra formula kanske ska tilläggas. Och de som är bekanta med den vet också att pigmenten är starka, det blir färg efter bara en applikation. Och när färgen avtar lite, sådär framåt middagstid, så ser läpparna ut att ha försetts med en tomteklubba eller en isglass med mycket färgmedel i. En stain, kan man kalla det med ett vackrare ord.

Att jag sedan är för feg för att hålla på med “vågade” färger är naturligtvis en skam. Och jag ska ställa mig i skamvrån sedan, först vill jag bara påpeka att dessa är “limited edition” i vanlig ordning så styr kosan mot närmaste MAC-disk nästa gång du har vägarna förbi. Det kan hända att du ångrar dig annars.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen