Fifty Scents

Frågelådan: oljiga ögonlock

MAC-Pro-LongWear-Paint-Pots
Hej Caroline!

Här ett problem som du kanske kan relatera till i det varma, fuktiga Miami: Jag kan inte lyckas med ögonskugga. Skulle ibland vilja göra såna där sotade ögon men dels har jag inga synliga ögonlock och dels ligger allt efter nån timme i vecket ovanför (globlinjen?) Jag har alltid kajal/ögonpenna och de enda som funkar hyfsat är Chanels och Smashbox vattenfasta. Köpte Clarins primer i somras men får inte till det, den känns kakig och konstig. Jag är medveten om att jag är ganska lat och inte riktigt orkar hålla på med en massa olika penslar och borstar. Finns det någon genväg eller ska jag ge upp? Det känns så lockande ibland med alla fina nyanser på skuggor. Jag tycker om min ovanliga ögonfärg: gul-grön-brun-bärnsten och vill gärna framhäva ögonen men det är så trist när även dyra produkter bara kladdas ut.
Karin

Hej Karin!

Jag kan absolut relatera. Jag har haft samma problem, det kommer och går lite. Och det är ett svårlöst problem trots alla produkter därute som lovar och svär att de kan erbjuda en lösning.
Du skriver att du är lat och inte orkar hålla på. Bra, ärlighet varar längst. I så fall föreslår jag en cremeögonskugga. De sitter i regel bättre än vanliga torra (så kallade “bakade”). Bobbi Brown har några som skulle passa dina unika ögon, tror jag. Prova gå åt bronze-hållet? Har även god erfarenhet av Estée Lauders om man står ut med skimret/glittret.
MACs Pro Longwear Paint Pot har också en god chans i matchen men mår bäst av att användas som en primer, för att sedan ha en torr skugga över. Då sitter det fint. Frågan är bara om du orkar med “dubbla” jobbet? Annars har jag som sagt mycket goda erfarenheter av denna lösning. Och deras Paint Pots finns i många hudfärgade och nude nyanser dessutom.
Annars är det primer som gäller. Ögonskuggsprimer. Jag har vänner och kollegor som tycker att Lumenes budgetvariant utklassar Urban Decays medan jag själv är mer Team UD. Lyckligtvis säljs UD på vissa Kicks numera dessutom.
Sedan – sist men inte minst – bör du också se över din skönhetsrutin och se om det finns någonting som orsakar dina oljiga ögonlock. Viss oljighet har man självklart naturligt och så ska det vara. Men antingen för starka, uttorkande produkter eller tvärtom, för feta, kan orsaka extra oljeproduktion. Vad tvättar du bort makeupen med? Är det alkohol i produkten? Är den kanske stark? Uttorkande? Prova en mildare, fuktgivande milk. Sikta på en parfymfri. Som Cliniques Take the Day Away eller den här fina från La Roche Posay.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågelådan: oljiga ögonlock”

 1. Aila
  on Aug 28th, 2015
  @ 11:22 pm

  UD’s ögonprimern är den bästa jag har provat och jag har provat en hel del vill jag lova 😉

 2. Sofia | Avocado Baby
  on Aug 29th, 2015
  @ 9:13 am

  Elizabeth Arden har en grym ögonprimer, bäst i klassen tycker jag! Innehåller tyvärr en del ingredienser som jag försöker undvika men för den som inte är så känslig är den toppen.

 3. Karin W
  on Aug 29th, 2015
  @ 10:11 am

  Åh, tack för fina tips! Tror jag ska testa MAC, gillar deras produkter och färger. Som hudvårdsrutin kör jag Decleor, försöker go easy med ögoncremen.

 4. Milliecent
  on Aug 29th, 2015
  @ 6:44 pm

  Jag upplever själv detta men den första och enda primer jag har tycker jag gör jobbet. Den är från Isadora och kostade typ 69kr. Tycker att den blir så där sammetslen på ögonlocken och skuggan sitter hela dagen!

 5. Anna
  on Aug 31st, 2015
  @ 10:37 am

  Hittills har jag bara lyckats med denna metod: UD’s ögonprimer och därefter efter att den torkat in, på med lite MAC paint pot. Då sitter det.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen