Fifty Scents

Angående Korea

 

haruhada2

För övrigt har jag fått en del mail och frågor om vad jag tycker om koreanska skönhetsprodukter i och med att Korea hypas som skönhetsland just nu och har gjort det i ett års tid ungefär, eller sedan BB-cremernas intåg. Här skriver jag lite grann om detta men en längre text kommer.

Om jag ska vara kortfattad så skulle jag tyvärr säga att en hype ofta är en hype av en anledning. Det snackas, man vill gärna tro, man älskar ju nya saker och särskilt om de utlovar yngre och fräschare hy. Och när man pekar på högst exotiska ingredienser som hästolja, griskollagen och åsnemjölk så tänker man ju gärna att de upptäckt något som inte vi vet.

Men en väldigt viktig sak man ska komma ihåg i fråga om landet Korea (och Asien i stort som skönhetsmarknad) är att västerländska produkter säljer bra även där. Den koreanska kvinnan använder inte nödvändigtvis uteslutande inhemska produkter.

Men, en längre utläggning kommer. Tills dess rekommenderar jag artikeln ovan som jag skrivit för KIT.

Etiketter None

2 kommentarer till “Angående Korea”

 1. Veronika
  on Sep 5th, 2015
  @ 10:28 am

  Kära Caroline, nu behöver jag din hjälp. Jag behöver raka svar och tips som kan leda mig rätt i denna vida parfymvärld.
  När jag var yngre var min signaturdoft Hugos Boss’ Deep red – den användes länge och den användes väl. Men sen var det nog och en ny era började. Jag ramlade in på Mark Jacobs’ Daisy som följde med några år, sen testades Vera Wang, Donna Karen, Calvin Klein och allt mer söta och fruktiga dofter. Just nu är See by Chloé den som pryder min hud. Hur som, jag vill nu tillbaka till Deep red-stuket. Jag vill inte ha Deep red för det tillhör det förgångna, men jag vill ha allt det som Deep red var – lugn, djup, men kaxig, spännande – problemet är att jag vet inte vilken kategori sådan parfym faller i? Är det bland de orientaliska dofterna? Vad ska jag leta efter? Är det mysk jag dras till? Eller kryddorna? Eller är det inte alls en orientalisk doft? Hjälpen jag fått i diverse perfym-butiker hittills har inte varit till någon hjälp – de vill bara sälja det senaste. Vilken parfym kan ersätta mitt Deep red-behov? Har du något svar?
  Mycket tacksam,
  Veronika

 2. Elisabeth
  on Sep 12th, 2015
  @ 9:41 am

  Hej!
  Jag vill tacka för ditt tips om PTR Glycolic Acid kräm. Jag hade aldrig vågat prova den eller ens sökt upp en sådan produkt utan din hjälp. Den passar mig perfekt! Och jag är en mycket kräsen kvinna (läs känslig hud).

  Massivt tack!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen