Fifty Scents

Detta handlar inte om flärd

apotekets fotstift
Världens oflärdigaste grej är att jag sedan i somras fått ett litet atopiskt eksem i ansiktet. En röd fläck som kommer och går med varierande grad av uttorkning. Hydrokortison är förstås den första anhalten vid eksem men man ska aldrig använda det längre än två veckor för det försvagar huden, tunnar ut den. Så efter två veckor var det dags att tänka om. Fukt och smörjmedel är viktigt, det kör jag på hela tiden. Men också karbamid kan hjälpa, det är fuktbindande. Och då slår det mig att jag har ju det här fenomenala fotstiftet med mig på resan (smörjer fötterna varje dag eftersom jag knallar runt i sandaler en mil om dagen i gassande sol) och det innehåller ju 25% karbamid vilket är bra mycket mer än de vanliga, återfuktande krämerna på hyllorna i butiken. Så jag kör fotstift på eksemet och även om det inte är någonting jag skulle rekommendera till alla som har eksem, för detta är jag lite för okunnig om, så verkar det funka bra på mig.

Etiketter None

4 kommentarer till “Detta handlar inte om flärd”

 1. Emm
  on Sep 16th, 2015
  @ 10:07 pm

  Jag har använt starkaste och medelstarka kortisonkrämer på recept för svåra atopiska eksem sedan barnsben, även i ansiktet och runt ögonen . Är över 30 nu och har endast förtunnad hud på armvecken. Det är inget att oroa sig över den där hydrokortison receptfri från apoteket, om det är den du använder är väldigt väldigt lite kortison i, smörj på bara. Huvudsaken man varvar med mjukgörande 🙂 nån som passar atopisk hud men fotstiftet lät intressant haha :). Jag tycker 5-10% karbamid svider som eldt !

 2. Caroline Hainer
  on Sep 16th, 2015
  @ 10:26 pm

  Så bra! Både att höra och att detta inte varit ett problem för dig. Det är ju glädjande. Har haft uppehåll från kortisonkrämen nu i snart tre veckor, kanske försöker mig på en kur igen!

 3. Annika
  on Sep 23rd, 2015
  @ 9:14 am

  Tips, tips – det enda som fungerar för mig (förutom kortison, då) är krämer som innehåller squalane. Har du inte mer än en fläck kanske det är overkill att, vilket jag gjorde, börja med Sensei silks “super moist”. Men för mig, som fick fläckar som spred sig över hela ansiktet, var det nödvändigt.
  Därefter gick jag på lite svagare grejer, i mitt fall Kiehl’s Ultra facial moisturizer. Nu under sommaren har jag oftast klarat mig på La Roche-Posays Toleraine-krämer.

 4. Annika
  on Sep 23rd, 2015
  @ 9:15 am

  (Min hy klarar heller inte av karbamid, den blir förtjockad och det känns precis som Emm beskriver, som att det brinner i ansiktet. Fruktansvärt.)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen