Fifty Scents

Miamirapporten

Hainer calle ocho

Tycker ändå att det är lite skönt att sminka mig minimalt eller inte alls under tiden här i Miami. Det är ju ingen idé, allt rinner bort. Och håret blir också helt vansinnigt så det gömmer jag under en hatt.
Men då blir ju hudvården desto viktigare. Inte bara utsätts huden för stark sol hela dagen, man svettas ju också och svett är förvisso bra eftersom saltet verkar aningen, aningen renande och har ett minimått av exfolierande i sig. Men man ska torka bort svetten så fort man kan för svett som stannar kvar på huden kan orsaka orenheter. Det är samma sak med svett på gymmet som svett i tropikerna. Å ena sidan, å andra sidan.
Min hud är visserligen renare än någonsin, tack vare värme och svett, men i konstant behov av fukt. Och eftersom vädret kräver att jag duschar varje dag så börjar det redan där. Med en mild duschgel. Inte tvål, det är för uttorkande i det här fallet. Kör fuktserum innan jag tar fuktcreme i ansiktet. På dagarna kör jag givetvis SPF.
Grejen är, som så ofta annars, att man måste tänka hela varvet. Från duschcremen till rengöringsprodukten till fukten. För att få den där fulla effekten. Visst finns det ypperliga fuktcremer, absolut, men den fulla effekten för till exempel torr hy kommer inte om man inte tänker i 180C. Tänker jag, tar på mig hatten och går ut och utsätter min hud för sol och svett.

Etiketter None

3 kommentarer till “Miamirapporten”

 1. Kajsa
  on Sep 13th, 2015
  @ 6:29 pm

  Den där spf:n är fenomenal, ban tänka mig att i det klimat du befinner sig i blir mattifyingen kanske inte 100, men annars gör den verkligen skäl för namnet tycker jag, använde den på semestern och tyckte att det blev som en lätt sminkad effekt!

 2. Annan skönhet | Fifty Scents
  on Feb 13th, 2018
  @ 3:48 am

  […] om man är lagd åt det hållet, eller vårstädning om det låter med relaterbart. Jag var i Miami i en månad för tre år sedan. Det var under den absolut fuktigaste tiden på året, det var minst 80% luftfuktighet varje dag. […]

 3. Miamidagar i Stockholm | Fifty Scents
  on Jul 20th, 2018
  @ 10:17 am

  […] i Stockholm just nu påminner mig om min månad i Miami för tre år sedan. För varmt för att sminka sig, för tröttsamt att hålla på och tvätta […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen