Fifty Scents

Paul Smith Essential

Paul-Smith-Essential-Fragrance-Campaign-James-Rousseau

Ibland är man inte så äventyrlig. Ibland är man mer klassisk, man kör en schysst mörkblå, v-ringad tröja och ett par snygga jeans. Inget mer med det. Man har sina stapelvaror i garderoben och man har sina go to-grejer som alltid funkar. Själv har jag ett par Marc Jacobs-skor som alltid får rycka in när det står still i huvudet och jag inte vet vad jag ska ha på mig eller hur jag ska göra för att snygga till mig lite, lite grann.
Sådan är Paul Smith Essential, den nya doften från engelsmannen som får vanliga, trista dudes att känna sig lite vågade. En rosa rand på strumporna? Dra på trissor! Blommor på skjortan? Nä men nu är väl ändå måttet rågat.
Nej, Essential är inte dålig, inte alls. Den är suverän faktiskt. Men den är inte spännande. Men det jag försöker säga är att det måste en cologne heller inte vara. Ibland är en mörkblå, v-ringad stickad tröja skitsnyggt och man känner sig bekväm i den eftersom den är en gammal trotjänare, en klassiker, en bekant vän. Och Essential är en superklassisk cologne. En äkta cologne, med citrus i toppen, lite lavendel i hjärta och själ och en murrig och fin träig bas. Kort och gott. Simple as that. Jag skulle köpa den till en person som älskar klassisk stil, inte vill sticka ut mer än nödvändigt, som uppskattar en enkel, grå, stickad tröja från Filippa K Man eller kanske inte ens äger en parfym men gärna skulle vilja. Här är den – Colognen som doftar bra cologne.

Etiketter None

3 kommentarer till “Paul Smith Essential”

 1. Maria
  on Sep 18th, 2015
  @ 5:14 pm

  Alltid ett nöje att läsa om dina spaningar 🙂 När kommer boken om dofterna och människorna som bär dom? Nej men typ… Du skriver och beskriver på ett eget språk och jag vill aldrig att det ska ta slut. Du är bra! 🙂

 2. Ea
  on Sep 19th, 2015
  @ 12:28 pm

  Hej! Såg precis Miu Miu’s nya parfym på butikshyllan, så snygg flaska som ju gör att man vill ha den bada för det! Hann inte lukta dock men kan inte du berätta vad du tycker om den? För jag litar på dig! Köpte Balenciaga Paris efter att läst om den här. Väldigt nöjd!

 3. Lisa
  on Oct 5th, 2015
  @ 9:20 pm

  alltså, vad är grejen med cologne? är det något annat än parfym? har det med styrkan att göra, som eau de parfum, eau de toilette etc, eller handlar det om ingredienserna? det finns ju ett märke som heter Atelier Cologne, är deras parfymer inte parfymer utan cologner? jag har en som heter grand néroli som jag älskar, men den känns rätt lätt, håller inte i sig så länge nödvändigtvis.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen