Fifty Scents

En tatuerare snart nära dig

kat-von-d-image-sephora

Åh herregud, jag har haft en så himla härlig helg. Jag var på mitt high school-reunion. Tjugo (!) år sedan vi gick ut. Det var helt magiskt att se alla bekanta ansikten (och många obekanta, vi var 400 personer i min “class”). Nu är jag i LA och alldeles slut fortfarande efter helgen.

Och jag läser att en liten dust av LA kommer till Sverige snart i form av Kat von D. Tatueraren, känd dels för sitt tatueringsimperium och från teve-programmet Miami Ink. Att hennes makeup andas metall, svart läder och rock’n roll är naturligtvis bara logiskt liksom att hon har grymma eyeliners. Eftersom hon är grym med “ink”, tänker jag…

Kat von D lanserade sin makeuplinje 2007 och lyckades etablera sig rätt bra med bara två ögonskuggspaletter, några läppstift och en eyeliner. Jag minns dem, jag tyckte de såg knasigt punkiga ut. Som en slags hardcorevariant av Urban Decay. Men jag hade fel. Fast också rätt. Kat von D är mer hardcore och mer rock men produkterna är långt ifrån knasiga, de är faktiskt riktigt bra. Speciellt eyelinerutbudet och läppstiften.

Precis som Urban Decay har produkterna lite fräckare namn. Ingen som kanske chockar en svensk, jag tycker det är ganska rart med namn som Sexer, Hexagram och Wolvesmouth men det går inte hem hos alla i USA. Arga röster höjdes över läppstiftsnamnet Underage Red som vissa menade anspelade på unga tjejer som tvingas till sex. Kat D vägrade ändra namnet eller be om ursäkt för någonting. Hon döper produkterna själv och just Underage red fick namnet eftersom det påminde henne om det röda läppstift hon hade som underårig på konserter där hon egentligen inte var tillräckligt gammal att vara.

Tycker ändå att det var snyggt gjort av Kat, och det går helt hand i hand med den image hon skapat och som genomsyrar de halvpunkiga, rockiga produkterna som naturligtvis ska tilltala den rebelliska sminkbäraren som kör sin grej, inte är rädd att ta i och som ärligt talat skiter i vad du tycker. Well played!

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen