Fifty Scents

Stora Miu Miu-inlägget

miu-miu
Okej, innan vi börjar så vill jag säga att jag tycker att det var märkligt att Prada Candy inte lanserades som en Miu Miu-parfym istället. Det var i alla fall konstigt. Candy var stilren, gick i smakfullt klatchiga färger. Doften var lekfull, lite tossig, ungdomlig och dominerades av kolasås. Med tanke på att Pradas tidigare parfymer varit hyfsat strama och eleganta saker var detta som ett fashionabelt yrväder som dök upp mitt i den återhållna familjemiddagen. Candy kändes som en Miu Miu-parfym mer än en Prada. Faktum är att den kändes som en perfekt Miu Miu-parfym.

När Miu Miu så lanserar sin första egna parfym tänker jag mig givetvis att den ska vara ungdomligare, skojigare och modigare än de traditionella Prada-dofterna, mer som Candy. Men icke. Flaskan är prydlig och flickig på ett ganska trist, elegant sätt. Som en stoppad soffa man inte vågar sitta på av rädsla att smutsa ned. Men okej, man ska inte döma doften efter flaskan tänker jag. Det är ju en vacker flaska ändå, om än lite trist.

Doften då? Liljekonvalj och ros. Det känner man direkt. 100% blommor, en trist bukett med förutsägbara blomster. Jag blir så besviken. Inte ett enda litet spännande ackord. Bara blommor, blommor. “Liljekonvaljen är den svåraste blomdoften att återskapa”, säger expediten inne på fina varuhuset vid Rodeo Drive med superallvarlig min. Nja, jag vet inte om det stämmer direkt. Jag har för mig att det är violen som är svårast men låt gå. Om man nu vill göra en supertråkig blomdoft som doftar vit blomma och lite ros, varför inte då välja en blomma som är mer spännande istället för att ta en trist blomma som dessutom är svår att få fram? Eller ta en blomma vars doft är lättare att utvinna ur själva växten, så att doften åtminstone doftar lite mer äkta?

Nej, den här går jag inte på. Vill jag ha en stor vit blombukett så finns andra alternativ. Vill jag dofta liljekonvalj vänder jag mig till Diorissimo, den i särklass mest erkända liljekonvaljdoften. Har hållit sedan 1956. Ingen idé att byta till någon annan, trots plastig ljusblå flaska.

Etiketter None

3 kommentarer till “Stora Miu Miu-inlägget”

 1. Majken
  on Sep 29th, 2015
  @ 7:06 pm

  Gud vad skönt att läsa detta. Både jag och min BF (we’re in this parfymtönteri together) tyckte den var tråkig och daterad, typ. Skönt att det inte bara var vi. Jag är förresten ett starkt fan av Prada Candy L’eau. Kanske därför.

 2. filippa
  on Sep 29th, 2015
  @ 9:11 pm

  drack en bloody mary häromdan och kände direkt att jag vill ha en parfym som luktar som bloody mary smakar. några tips?

 3. Lotta
  on Sep 30th, 2015
  @ 3:22 am

  Håller med. Överskattad!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen