Fifty Scents

Allt börjar och slutar med ögonbryn

Eyebrows

Min kompis Lisa säger att hennes bästa knep på snabbsminking är att markera ögonbrynen med en penna och ta på läppstift.
Jag håller med. Även om jag nog skulle köra ögonbryn och blusher istället. Men sak samma, det viktiga är att vi fokuserar på brynen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – vikten av markerade bryn, och skillnaden ett par professionellt groomade bågar utgör ska inte underskattas. Själv tycker jag att jag är bra på att plocka och forma själv, sätter till och med någon slags stolthet i att ha välvårdade bryn. Men då och då låter jag ett proffs köra sin grej och då blir det ju, såklart, ännu mycket bättre. Varför är detta överraskande? Vet inte, det bara är det.

& Other Stories har en ny, bra ögonbrynspenna som de kallar “tint”. Känns och beter sig ungefär som en tuschpenna vilket är bra om man vill ha antingen en skuggig effekt, och det gör brynen tjockare och ger dem lite av en “dimension” eller om man vill fylla i strån där man tycker att det ser glest ut. För 150 spänn är detta rena fyndet. Finns i två färger. Båda är bra, det är en fråga om smak. Även jag som har mörka bryn har provat den ljusa för bara lite extra djup.

Gimme Brow från Benefit (finns på Sephora) är ett annat bra redskap att fylla ut brynen med. En gel som innehåller fibrer och precis som en fibermascara gör fransarna tjockare så gör denna ögonbrynen fylligare. Och håller dem dessutom på plats. Har själv buskat upp mina bryn med den på bilden.

Och om det är någon som undrar så är det faktiskt & Other Stories eyelinerpenna som fått hoppa in istället för ställföreträdande Dior Art Pen och Makiash liner. På plussidan hör att den är superlätt att använda, har en mycket bra och tunn penselspets och färgen är becksvart. Men den sitter inte lika bra som man skulle önska precis hela dagen. Men för 150 är den knappast prisvärd. Mascaran är från Urban Decay (Perversion) och underbar. Toppklass. På ögonlocken har jag lite lätt skimrande Freja från Palina som är ett svenskt märke som får alldeles för lite cred. Alltså verkligen.
Har inte så mycket annat alls i ansiktet idag, det är arvet från Miami då jag slutade sminka mig och satsade på att bara ta hand om huden istället. Inte för att det ena utesluter det andra men i 88%-ig luftfuktighet blev valet ändå ganska lätt.

Etiketter None

3 kommentarer till “Allt börjar och slutar med ögonbryn”

 1. Sanna
  on Oct 11th, 2015
  @ 4:51 pm

  Dina egna bilder går inte att se, det är samma på jazzhands.

 2. Caroline Hainer
  on Oct 11th, 2015
  @ 6:10 pm

  Nä! Men vad trist. Tack för att du säger till. Har fått detta klagomål/påpekande förut, trodde jag hade löst det…Får försöka kolla på vad det kan handla om igen. Tack för tålamod…

 3. Maria
  on Oct 11th, 2015
  @ 9:17 pm

  Kan inte annat än att hålla med dig. Ögonbryn är något som gör hela ansiktet! Älskar ögonbryn (förmodligen på ett perverst vis ;)) Tack för bra tips! 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen