Fifty Scents

Lancôme Miracle Cushion – mirakel eller ej?

miracle cushion

Lancômes nya foundation Miracle Cushion är en flytande sådan som packeterats i en nätt liten tvättsvamp istället för i en flaska. Detta gör inte nödvändigtvis produkten “mirakulös”. Svampen sägs innehålla “800 000 porer” som ska se till att produkten finfördelas i ansiktet vilket för mig är en obegriplighet eftersom foundationen inte appliceras med svampen utan med en regelrätt liten rondell. Fingrarna är snarare att föredra här, vilket i och för sig inte är det mest hygieniska alternativet men det till synes bästa för en jämn applicering. Vad “porerna” i svampen har med det att göra förstår jag inte.

Vad som däremot är närapå mirakulöst, om vi nu ska hålla på och ordvitsa, är å andra sidan resultatet. En vackert, fin och jämn färg som är milt täckande och lätt mattande. Lancôme själva säger att täckgraden är 2/4 och det håller jag nog med om. Inga blemmor eller röda fläckar kommer att försvinna helt (kör en concealer istället på de områdena) men övriga huden får en fin lyster samtidigt som det hela ser naturligt ut, bara jämnare. Jag är faktiskt imponerad. Och vore det inte för den irriterande, franska vanan att parfymera precis alla hudvårdsprodukter så skulle jag rekommendera denna å det starkaste – full pott – till den som söker en diskret med pålitlig ny foundation. Ett annat minus är också den något klumpiga förpackningen men det är verkligen en bisak jämfört med parfymen. När ska fransyskorna sluta väga in “väldoft” som en faktor när de väljer skönhetsprodukter? Men är man inte bekymrad över sånt, anser man inte att den egna huden reagerar på alkohol på det viset, och ser man heller inga problem med att lägga fyra hundra på en foundation (det finns billigare refiller) med ungefär hälften så mycket produkt (14 ml mot de vanligare 30 ml) så är det här ett alternativ, om man inte söker tjockare täckning. Finns i elva nyanser.
Lancôme Miracle Cushion kostar ca 395 kr.

Etiketter None

5 kommentarer till “Lancôme Miracle Cushion – mirakel eller ej?”

 1. Honi
  on Oct 12th, 2015
  @ 7:51 pm

  Det här med parfymerade produkter fattar jag inte heller, men jag gillade verkligen denna! Naturligt men “polerat” liksom, My skin but better utan att bli kakigt.

 2. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2015
  @ 9:10 pm

  Håller med dig, Honi. Jag gillar den också. Men önskar att Lancôme kunde lätta på parfymen (som i praktiken innebär alkohol). Och så tycker jag att den är aningen dyr med tanke på att den bara innehåller 14-15ml. Men annars – toppen!

 3. Sanna
  on Oct 13th, 2015
  @ 9:02 am

  Jag ska resa bort till varmt och fuktigt klimat och normalt brukar jag låta bli smink då för det känns mest som att smälter bort… som du själv skrivit om tidigare. Men, om jag ändå vill ha smink (ska på officiella möten och känner mig helt enkelt inte trygg nog att gå utan smink…) vad för produkter för bas, ögon etc skulle du rekommendera? Min hy är blandad( lite fet t-zon,) lite blå under ögonen och fina linjer men inte så många andra problem så… Tack snälla Caroline för tips (jobbar fortfarande på mitt parfymletande..!)

 4. Sofie
  on Oct 29th, 2015
  @ 4:26 pm

  Det jag stör mig på är hur gudinnan Lisa Eldrigde som ju nu är ansvarig för produktutvecklingen på Lancôme rakt av bara gör en kopia på det hon sett när hon var i Japan lagom nyligen innan den här släpptes. Hade hoppats att hon iallafall skulle göra en egen version av denna produkt.

 5. Caroline Hainer
  on Oct 30th, 2015
  @ 9:48 am

  Sofie, tror det finns mycket att säga om detta som du sätter fingret på. Dels ägs ju Lancôme av L’Oréal så det dröjer nog inte länge innan vi får se Miracle Cushions-varianter i de andra L’Oréal-ägda bolagen också. Dessa, och Lancôme, är dessutom stora i också Asien och vill säkert konkurrera med de inhemska märkena och populära produkter där. Svenska Isadora har också kommit med en variant som är väldigt snarlik.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen