Fifty Scents

Ingredienser före komfort etc

55899-niactil

Ingredienser är superviktiga. Komposition, alltså formulan i en produkt, är vital. Och känns cremen dessutom bra på huden är det givetvis en bonus.

Låt oss därför tala om Elixirs Niacil 4% och ämnet niacin.

Niacin är B3-vitamin som fungerar anti-inflammatoriskt och stimulerar cellerna till att producera mer kollagen. Det är en potent ingrediens som också är bra på att hålla fukten i huden och även – och detta är ju intressant – påverka pigmentering. Niacin heter Niactil på engelska och den här cremen från norska (!) Elixir innehåller 4% vilket är en hög koncentration. Att norrmännen fortsätter med det ganska missledande och mossiga begreppet “cosmeceuticals” får man väl ha överseende med här, det är ju ändå ett slags vedertaget och enkelt sätt att säga “vi har med viktiga ämnen i produkten”. Niacin då, i det här fallet.

Just den här produkten innehåller också salicylsyra som är en riktig favorit, en hjälte bland skönhetsingredienser. Den exfolierar lite fint. Nu är koncentrationen bara 0,5% i denna produkt vilket är obetydligt men det gör i alla fall att folk med känslig hy inte behöver oroa sig för eventuell reaktion.Det är helt lugnt.

Och den som väntar sig omedelbart resultat får ta ned förväntningarna, att ta bort pigmentfläckar tar tid. Som så mycket annat. Men det gör inte så mycket när cremen också – bonus! – är lätt, behaglig och inte gör något väsen av sig alls. Glider snällt in i huden och kan användas natt och dag utan problem.

 

Etiketter None

En kommentar till “Ingredienser före komfort etc”

 1. Alexandra
  on Jan 4th, 2016
  @ 12:20 pm

  Kära Hudguru,
  Jag behöver lite råd. Jag har gjort en hudanalys ett tag sen där jag fick utlåtandet “normal” med lite yttorra, tilltäppta och känsliga områden. Dvs mycket blemmor (givetvis ganska hormonella sådana men också ganska mycket hela tiden kring käken och kinderna..)

  Vad gäller återfuktare tänkte jag söka mig till syrorna och är sugen på att testa Paula’s choice eller kanske PTRs glycolic acid 10% (tidigare har jag haft både active moist och smoothing crem från Dermalogica – betyg helt okej men dags att testa ngt nytt efter 2 år).

  Men vad gäller rengörare är jag lost. Ska jag leta efter en syra-cleanser också eller något mildare? Har tidigare använt Dermalogicas special cleansing gel som jag upplevde lite uttorkande och dessbättre dermal clay cleanser.

  Något jag borde tänka på/har missat?!

  TACK för så himla bra blogg 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen