Fifty Scents

Frågelådan: fukt och doftvykort

le-blush-creme-de-chanel-cream-blush-63-revelation-25g.3145891386301

Jag ska resa bort till varmt och fuktigt klimat och normalt brukar jag låta bli smink då för det känns mest som att smälter bort… som du själv skrivit om tidigare. Men, om jag ändå vill ha smink (ska på officiella möten och känner mig helt enkelt inte trygg nog att gå utan smink…) vad för produkter för bas, ögon etc skulle du rekommendera?

Lyllos dig som flyr hösten och reser till en varm och fuktig plats! Trots att hösten i Stockholm är oerhört vacker just nu. Och ja, smink har en tendens att smälta i värmen. Beroende på hur varmt (och fuktigt) det är dit du ska så skulle jag rekommendera en liten necessär med följande, i fallande prioritetsordning: vattenfast mascara (prova Urban Decay) och fransböjare, ögonbrynspenna (en penna är i regel “torrare” än tex vax), läpprodukt (helt efter val och preferens), cremeblusher (älskar Chanels).
Motivering: Den vattenfasta mascaran öppnar upp ögonen, ögonbrynspennan definierar. Har du läpprodukt till detta så har du ju en “look” som också håller hyfsat för vädret. Vill du ha lite färg på kinderna sitter cremeblusher bättre i fuktigt klimat. Man skulle kunna tro att det är tvärtom men löst puderrouge kan ju bli rinnigt när man svettas. Cremeblush med mycket pigment är bättre och lätt att applicera om under dagen också, använd bara fingrarna.

När du var på Anthropologie, hann du sniffa på deras parfymer? De har så fina flaskor men verkar lite slätstrukna, förutom kanske deras Conservatory Collection, även om namnet vittnat om annat.

Absolut. Sniffar ofta där. Vet inte varför men jag älskar verkligen den kedjan trots att alltid har överpriser. Men det kanske är drömmen om ett stort, amerikanskt kök som lockar? Ett där man går omkring i fina, retro-förkläden och bjuder hem några härliga vänner på en middag längs ett långt träbord. Nåväl. Bland parfymerna fastnade jag för serien Fiction, som påminner om en bok och en plats. Som en polaroidbild. Jag gillade särskilt den pigga Los Angeles-doften. Kanske inte så konstigt, jag har ju en förkärlek till staden jag besöker två gånger om året. Citrus, lindblom och lite salt från havet. “hopeful rush”, står det på webbsidan. Mycket vackert uttryck.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågelådan: fukt och doftvykort”

 1. Lisa
  on Oct 29th, 2015
  @ 9:23 pm

  Ang. värme o fukttåligt smink: jag använder YSLs bb-creme och tycker den har hållit bra i tropiskt klimat (Dakar). skyddar mot solen och tar ned det röda om jag ändå fått för mycket sol.

 2. Sanna
  on Nov 1st, 2015
  @ 7:54 pm

  Tack! Packar lilla necessären med dina förslag! Hösten har varit underbar även här i Göteborg men tropiska nätter är svårslagna… Chanels cremerouge är verkligen en dröm! Ny favorit! Och har även vågat mig på ett läppstift från Chanel som den grymt duktiga och snälla kvinnan i disken guidade mig till. Älskar när proffs tar hand om en vilsen smink-själ som jag är…

  Och tack Lisa, ska kolla upp den!

  Bangkok väntar, med varma dagar, viktiga möten och sen ljuva nätter på en rooftop bar med en strålande cocktail i handen och en alldeles utsökt kanadensare som får mina kinder att glöda mer än detta fantastiska rouge…

 3. Caroline Hainer
  on Nov 2nd, 2015
  @ 9:58 am

  Sanna! Dessa nätter KRÄVER såklart en cremeblusher från Chanel och läppstift därtill! Underbart, hoppas att du får en fantastisk resa. Upplägget låter såklart lovande…

 4. Linnea
  on Nov 2nd, 2015
  @ 11:55 pm

  Men, finns Chanels cremerouger fortfarande? Har letat och letat, men bor iofs i en liten skitstad och har inte hittat någon riktig Chaneldisk i andra städer jag besökt heller. Mitt är på upphällningen och vet inte hur jag ska leva utan det!

 5. Sanna
  on Nov 3rd, 2015
  @ 8:46 am

  Linnea: jag köpte mitt i butik i London men du kan hitta det online på Selfridges tex, då tillkommer förvisso frakt på 15 pund men det kan det ju kanske vara värt när man betänker “inte kunna leva utan det”-aspekten så att säga! Och jag är beredd att instämma i frågan…. Har inte kollat i Sverige faktiskt då jag så ofta är på resande fot. Hoppas du hittar det!

  Och tack Caroline! Det kommer bli en spännande resa och jag känner mig väl rustad, och som du säger, visst kräver dessa nätter lite extra lyxiga saker för att matcha upplevelsen..!!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen