Fifty Scents

HM x Balmain!

balmain-hm-fragrance
Hoppla! Detta kallar jag produktutveckling. Eller samarbetsutveckling. Vad som nu är den korrekta management/marketing-termen. Att H&M insett vidden av tunga designarbeten är etablerat sedan länge med utsålda kollektioner i samarbete med Stella McCartney, Viktor & Rolf och Sonia Rykiel som bevis. Att sedan utöka samarbetet till att även innefatta parfym är ju bara superkul. Så länge parfymen faktiskt får designers karaktär och inte bara blir en lam kändisparfym fast med en designers namn istället för en popstjärnas.
Det är därför med stor glädje som jag kan lugna alla oroade därute. H&Ms parfymsamarbete med Balmain är lyckat! Det är en mörk och rökig doft som först för tankarna till Tea for Two från L’Artisan. Tonkaböna ger en lite tyngre vaniljdoft, inte så söt. Och det ligger rejält med mysk och gror nere i basen. Så vitt jag förstår ska denna doft inte gå på mer än 349 kr? Men jag kan ha fel. Det har faktiskt krävt lite detektivarbete bara att få dofta på parfymen. Jag tänker mig en stor kopp lapsang-te tillsammans med en elegant dam i svart spetsklänning och långa pärlhalsband. Det var inte alls vad jag hade förväntat mig av H&M och Balmain. Men jag är glad att det blev så.

H&M x Balmain finns i butik 3 dec.

Etiketter None

5 kommentarer till “HM x Balmain!”

 1. Bjooti
  on Oct 29th, 2015
  @ 10:20 pm

  Alltså ÅH! Klädkollektionen är jag väl inte så himla intresserad av pga svindyr, men detta! Måste ta mig en sniff ja!

 2. Maria
  on Nov 1st, 2015
  @ 7:28 am

  Alla dina doftbeskrivningar låter spännande och jag kommer definitivt att försöka utsätta min nos för denna parfym! 🙂
  Vet du någon parfym på rak arm som doftar lite som tablettgodiset Zoo? Fick en liten hint av något liknande sött i doften Clean (originalet) men på huden försvann det nästan direkt…

  Och sen en fråga till dig 🙂 Vilken parfym har du fått mest respons och hyllningar av? Både från män och kvinnor?

  Tack för denna härliga blogg!

 3. Caroline Hainer
  on Nov 1st, 2015
  @ 10:23 am

  Hej Maria! Superbra frågor. Älskar också Zoo. Ska klura och återkomma inom kort. Tack för detta! Älskar att få inspirerande frågor.

 4. Maria
  on Nov 1st, 2015
  @ 12:06 pm

  Åh så spännande 🙂 Tack!
  Jag lägger till en fråga som du gärna får göra något av om du har lust!
  Har du någonsin lekt med ide’n att få designa en alldeles egen parfym? Vad skulle den heta och hur skulle den dofta och hur skulle flaskan och hela konceptet se ut? 🙂
  Ha en fin söndag!

 5. Anna
  on Nov 1st, 2015
  @ 6:30 pm

  Hej! Tycker så mycket om din blogg. Det är så jävla häftigt med dofter hur de kan kasta tillbaka en till någonting på en millisekund. Häromveckan kastades jag tillbaka till en teaterföreställning jag gick på i mellanstadiet. Ville stanna kvinnan på gatan som bar på skådespelarens doft men det vore ju att vara ett freak i det här landet så jag gjorde inte det. Ångrar det djupt nu. Jag skulle vilja veta vad en viss annan doft heter också, som gör det med mig, men jag kan inte beskriva den (den satt på en kille), så det får vara. Så jag tänkte fråga en annan grej; om du vet någon eller flera dofter som är som dessa:

  Carolina Herreras “Chic” – älskade den men nu är den borta?
  Armanis “Night”, den där runda röda – samma som ovan. Älskad men borta

  Har: Armanis “Code”.

  Jag behöver testa någonting nytt och har varit på NK och Åhléns i Stockholm och frågat med dessa som utgångspunkt men alla känns stressade så de har bara tipsat om Clean-parfymerna och Guccis den där guldiga, i princip. Kanske är de det närmaste jag vet inte, men jag tror att du har bättre koll.

  Tacksam för svar och för allt du delar!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen