Fifty Scents

Mörka krafter

chanel-noir
Snart är mörkret här. Och då syftar jag inte nödvändigtvis på vädret, eller ens den politiska situationen i landet. Jag syftar på läppstift.
Vet inte om släppet av Cindy Crawfords bok har med saken att göra men 90-talets problematiska bruna läppar verkar göra stark comeback. Återstår att se om resten av världen är redo.
Annars är mörkrött på gränsen till lila (“dark berry”) en stor grej. Chanel lanserar en hel kollektion kring läppstiftet Rouge Noir som känns 100% Angelina Jolie under rebell-perioden. När det släpptes 1994 så hette läppstiftet Vamp och det bars av Uma Thurman i Pulp Fiction. Så tvivlade man på att 90-talet är på ingång så borde det vara bevis nog. Kan faktiskt inte tänka mig en mer ikonisk och tidstypisk läppstiftsfärg. Ja, förutom det där tossiga bruna läppstiftet då. Och nu ska Mariah Carey dessutom göra en kollektion med “throwback lipsticks” för MAC, som ska basera sig på hennes storhetstid, alltså 90-talet. Gissar på en hel del brunt där med, för det hade hon ju faktiskt mycket på den tiden.
Vad hände förresten med normcore-modet? Det kändes väldigt nittiotal. Fula jeans och en menlös tröja? Det borde väl ny-lanseras som trend i samma veva för en komplett look. Minns väldigt väl Brenda Walshs signaturmundering illasittande Levis och en svart body.
Jag är själv inte så superförtjust i varken brunt eller svart på läpparna men lämnar över med varm hand till de som kan bära dem färgerna och önskar dem all lycka. Däremot välkomnar jag den delen av 90-talsläppstiften som är härligt bärfärgade, mer rosalila. Tänk Liv Tyler (denna gudinna!), Christina Ricci och Drew Barrymore. Som de såg ut på 90-talet då, naturligtvis.
Jag använder krämiga, mjuka Pop of Passion i nyansen Plumberry Pop som ger en bra hint, det ser ut som om jag ätit massor av blåbär på ett elegant sätt. Vågade dagar bär jag den kraftigare, mer dominerande Afterdark från Urban Decay (apropå 90-talsmärken…). Jag tänker bara på Liv Tyler så går det bra.

Etiketter None

2 kommentarer till “Mörka krafter”

 1. Bjooti
  on Nov 2nd, 2015
  @ 8:15 pm

  Åh! 90-talet! *hjärtögon*

 2. Karin
  on Nov 2nd, 2015
  @ 9:08 pm

  Brunt läppstift-comebacken fattar jag inte alls. Herregud vad fult och osmickrande. Själv hade jag ett från Estee Lauder; True lipstick i Rich Cocoa (eller ngt liknande). Jag var 21 år, hade flyttat till Malmö för att plugga och unnade mig detta dyra läppstift i tung och lyxig hylsa. *hurr*

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen