Fifty Scents

Döm inte nagellacket efter namnet etc

ellos

Här går man i godan ro och tänker att de snyggaste nude-nagellacken finns väl hos Essie eller Paul & Joe och så visar det sig att de finns hos Ellos och kostar 39 kr. Just nu har de dessutom ett galet erbjudande om 3 för 2 vilket såklart är vansinne. Fyndpris är en underdrift.
Ellos har, precis som H&M och Lindex, satsat på en egen linje med makeup. Av det jag testat hittills står lipgloss ut med bra färger, noll smak och rätt nivå av kladdighet medan nagellacken är stjärnprodukterna i samlingen. Bra, rejäla färger i kategorin säkra kort snarare än flashiga eller trendiga. Sånt gillar jag, när man vågar vara rejäl, användbar och begränsad. Framför allt det – begränsad. Och särskilt bra är detta förstås när produkterna säljs online. Man chansar inte lika gärna på någon tossig färg oprövad.
Det enda jag höjer ögonbryn åt är möjligtvis namnen på lacken. Nude in Paris? Ja, dessvärre är just den färgen min favorit, även om mina tankar inte på något sätt går till att klä av mig naken i Frankrikes huvudstad när jag bär den. Men strunt samma, det är en mycket vacker nude som inte ger “mannequin hands”, det vill säga den ligger inte så pass nära den riktiga hudfärgen så att naglarna liksom försvinner. Nude in Paris är istället mjuk, fin och definierande. Penseln är inte helt up-to-date, gamla skolans borste snarare än de moderna platta och breda men strunt samma. Lacket glider på smidigt ändå och håller hyfsat bra. Jag reagerar inte på att det flagnar snabbare än någon dyrare eller kändare variant. Absolut inte. Jag köper tre av Nude in Paris redan idag.

Etiketter None

6 kommentarer till “Döm inte nagellacket efter namnet etc”

 1. M
  on Nov 5th, 2015
  @ 11:34 am

  På tal om mannequin hands så får får jag motsvarade fast på läpparna av nudefärgade/ljusa läppstift. I dagsläget vågar jag bara använda klarröda färger i rädsla för att mina läppar försvinner i ljusa färger(jag kanske ska tillägga att jag är brunett med bruna ögon och behöver oftast använda den nästljusaste färgen när jag köper foundation) Så jag skulle uppskatta om du kan tipsa om ljusare läppstift!

 2. Sally
  on Nov 5th, 2015
  @ 12:49 pm

  M! Jag har exakt samma problem! Ser så läskig ut i beige läppstift. Är blond och blåögd med ljus hy.

 3. a
  on Nov 5th, 2015
  @ 10:10 pm

  M och Sally, apropå detta med nude:iga läppstift: på mig ser det också konstigt ut med väldigt ljusa läppstift med mycket vitt pigment i, tycker det funkar bättre att hitta nåt som är rätt nära ens egen läppfärg men som ändå ger lite färg och liv till ansiktet. My lips but better-konceptet liksom. Jag kör t.ex. på Nyx matta läppstift i färgen Natural för den är typ mina egna läppar fast lite mer rosa.

 4. I
  on Nov 6th, 2015
  @ 1:29 pm

  Jag eftersöker en mystisk och sexig doft, dras till mysk, men tycker att många dofter är allt för tunga, vulgära och tantiga. Vill att den ska vara edgy och förförisk men ändå lågmäld och lite svårfångad. Jag vill vara flirtig utan att tappa min integritet. Något som passar en typisk skorpion. Har du tips till mig?

 5. Sally
  on Nov 6th, 2015
  @ 2:15 pm

  a – är det då man ska kolla på “insidan” av läppen för att hitta rätt nyans? eller vad är knepet?
  nu gillar jag iofs knalliga färger, men tänker att man vill ju testa allt 🙂

 6. A
  on Nov 6th, 2015
  @ 5:30 pm

  Jag är också en sån som ser galen ut i alla nyanser av nude, oavsett undertoner. Är dock av slaget: väldigt blek med massa (medfödda) fräknar och mörkbrunt hår, vilket verkar betyda att alla läppstift ljusare än djup mauve går helt bort. Knalliga eller murriga färger it is!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen