Fifty Scents

Och så ett kort avbrott för klagan

Lavender-Botanical-Printable-GraphicsFairysm

Jag ska strax återgå till att skriva om fina och härliga produkter, någon doft som väcker sinnen och minnen. Men först måste jag bara ventilera mig. Ni får verkligen ursäkta, jag har ju som tanke att skriva om bra och imponerande produkter här. Ignorera allt strunt och båg. Kanske ifrågasätta någonting vid tillfälle, kanske problematisera SKÖNHETSFRÅGAN och så vidare.

Men inte sällan blir jag trött. På att gå på pressvisningar av nya, revolutionerande produkter med supersmarta extrakt från supersällsynta växter som om man smörjer in dem i ansiktet ger värsta supereffekten. Okej, men varför ser vi då alla inte ut som nyfödda barn i ansiktet? Om alla nya upptäckter är så effektiva? Om alla nya innovationer med stjärningrediensen algextrakt/stamceller/djungelblommor funkar?
Ja, nä, men det är ju såklart en superdum fråga. Det handlar ju om hopp, pengar och marknadsföring. Förlåt att jag sa något. Ledsen att jag sabbade stämningen.

Jag sitter på pressvisningen och nickar trött i vanlig ordning. Om man tar en blomma som växer på en alptopp så växer den ju där för att den står emot extrema väderförhållanden, eller hur? Om vi då plockar den och pressar oljan ned i en burk med glycerin så kommer blommans egenskaper att skydda att hamna på vår hud. Ju!

Svar: nej.

Och jag känner på ännu en burk (regel nummer ett: köp aldrig ansiktskräm på burk. Den oxiderar och den samlar bakterier) med en mirakelkräm i som innehåller både lavendelolja (potentiellt irriterande för huden) och limonene och mentol. “Känn så gott krämen luktar”, säger presspersonen. Och jag blir superirriterad. Klart det luktar gott när man proppat krämen full med lavendel och citrus. Men vad har det med en hudvårdsprodukt att göra?

Ja, nä, jag ska återgå till mitt nu. Jag vill bara säga att ibland orkar jag inte med all jävla dumhet i den här businessen. En speciell kräm för halsen? En kräm utformad av en aeronaut som ska motstå gravitation? Ansiktskräm med guld? En kräm för 3500 kr, vad är det i den – babyextrakt?

Men ibland dyker det ändå upp trevliga, härliga, bra saker på vår favoritmarknad. Och jag fortsätter att skriva om dem nu, ok.

Etiketter None

7 kommentarer till “Och så ett kort avbrott för klagan”

 1. Maria
  on Nov 13th, 2015
  @ 12:57 pm

  Uff….Har man testat sig genom x antal behandlingar och krämer och läst in sig på hud/ämnen/ produkter i åratal så blir det bara fjantigt om någon försöker berätta saker man redan vet inte är potenta eller funkar. Så energikrävande och tidsödslande att spela med…
  Det är skönt att rista av sig allt trams och gå vidare! Bra 🙂
  Trevlig helg!

 2. Agneta
  on Nov 13th, 2015
  @ 6:14 pm

  Svårt att inte gilla dig! Du är en av få jag fortfarande läser, mest kanske för just sådana här utbrott.

 3. Lotta Losten
  on Nov 14th, 2015
  @ 6:52 am

  Och det är DÄRFÖR jag gillar dig!
  Det går att lita på dina rekommendationer, inget skitsnack, rakt på sak, baddabing!

 4. Ulla-Marie
  on Nov 16th, 2015
  @ 4:12 pm

  Och eftersom jag betraktar dig som ParfymGudinnan – nu är det skarpt läge. Min man som fyller 50 år i sommar har för första gången tänkt tanken “man kanske skulle ha en parfym” och det närmar sig jul. Sådan är han: Föredrar Dolce&Gabbanas The One på sin fru, konstnärlig på många plan, nördig i kubik, älskar italienska viner, eftertänksam, vis, lång, smal, knotig, stor näsa, rejäla nävar, kollar aldrig på nya tv-serier, men kan frossa i “technicolor Movies”, svag för psych-eran, snygg i sin svenska (!) Tigerkostym, gillar hatt … osv.
  Parfymen måste naturligtvis vara Italiensk.

 5. Ulla-Marie
  on Nov 16th, 2015
  @ 4:16 pm

  Och när jag ändå är igång. En av hans söner behöver också en ny parfym. Sådan är han: Snygg, 25 år, lyssnar på mesig musik men gillar rustik inredning som känns lite Gudfadern (typ stora bord), lagsportkille, social, snäll men inte på innebandyplanen. Har i många år använt en kass parfym – röd Lacoste. Är snygg i alla kläder. Ganska vanlig stil för en 25-åring. Nybliven singel.

 6. Sanna
  on Nov 17th, 2015
  @ 8:54 pm

  Hahah åh, älskar förgående kommentar! Blev så munter av den.

 7. hanna
  on Nov 21st, 2015
  @ 7:29 pm

  tycker sonen låter nice.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen