Fifty Scents

Frågelådan: Zoo och bästa parfymen genom tiderna

17230big
Vet du någon parfym på rak arm som doftar lite som tablettgodiset Zoo? Fick en liten hint av något liknande sött i doften Clean (originalet) men på huden försvann det nästan direkt…

Hm, i brist på annat så föreslår jag Britney Spears Circus. Kanske inte riktigt vad man springer ut och handlar så där vanligtvis. Känns det alldeles för tossigt så kan nog Juicy Couture ge lite liknande vibbar. Minns inte på rak arm exakt vilken jag tänker på där men tror det kan vara den här.

Vilken parfym har du fått mest respons och hyllningar av? Både från män och kvinnor?

Jättebra fråga som jag faktiskt aldrig tänkt på. Men nu när jag tänker igenom saken så står det ju klart att mer kryddiga och orientaliska parfymer orsakar fler komplimanger än svala och friska. Det är ju inte alls konstigt eftersom de “märks mer”. Min fellow parfymvän Andreas på Bon säger att han aldrig får mer komplimanger än när han bär en vintageversion (1989) av Givenchy Gentleman. Den är visserligen inte särskilt markant utan ganska snäll men just därför tror jag att man kan vara mer benägen att spraya på sig en lite större dos?
Okej, jag avviker från ämnet. Nu ska vi se. Divin’ Enfant från Etat Libre d’Orange brukar inte gå förbi obemärkt. Men där är reaktionerna snarare förvånade, den är svårplacerad. Den fotar inte uppenbart av någonting.
Shalimar är såklart alltid en bra doft om man vill ha uppmärksamhet. För sådan får man. Någon minns doften från sin mamma, någon associerar till något härligt äventyr som får dem att rodna. Den väcker uppmärksamhet. Så är den lite härligt kryddig och murrig också.
Sedan har jag haft Angel på mig någon gång och blivit stoppad på stan. Det har också hänt när jag haft Ambre-doften från Mona di Orio. Men sammantaget är nog Shalimar vinnaren. Gammal är äldst och så vidare.

Etiketter None

6 kommentarer till “Frågelådan: Zoo och bästa parfymen genom tiderna”

 1. Sandra
  on Dec 1st, 2015
  @ 7:10 am

  Kan tipsa hen som frågade om Zoo-parfym om att hårvårdsmärket L’Anza har en hårolja som heter “Healing strenght silk serum” eller nåt i den stilen – genomskinlig blå flaska med pumphuvud i alla fall – och den luktar verkligen EXAKT som Zoo. Helt underbar! Bättre än inget iaf 🙂

 2. Maria
  on Dec 1st, 2015
  @ 5:06 pm

  Spännande! Känner att jag måste försöka sniffa på dessa dofter asap! 🙂 Och även på L’anzas produkt! 😀 Tack för bra tips 🙂

 3. Emma
  on Dec 2nd, 2015
  @ 7:59 pm

  Får man be om ett tips eller två? Använde Gucci edp II flera år när jag var lite yngre, komplimangerna haglade och jag älskade den. Satt som berget från morgon till kväll. Men när den tog slut ville jag testa lite annat. När min fästman var på tjänsteresa bad jag honom köpa en flaska, för jag har inte hittat nån ny favorit under de åren jag och Gucci II varit skilda… Men doften känns inte alls lika rafflande längre, den vill knappt ens sitta kvar på mig så som den gjorde förr. Det är nästan svårt att tro att det är samma parfym!
  Har du nåt förslag på vad jag kan förälska mig i härnäst?

 4. Lotta
  on Dec 6th, 2015
  @ 9:55 am

  Till Emma: C kommer säkert med de bästa tipsen men jag måste ändå skriva om mitt förslag! Jag har gjort precis samma resa som du vad gäller Gucci edp II. Mitt tips är Mure et Musc från L’Artisan perfumeur. Jag har själv Extreme-varianten men även den vanliga sitter bra på huden. Mycket björnbär i den som antagligen gör den lite lik Guccis edp II.

 5. sarah
  on Mar 27th, 2016
  @ 10:48 am

  Hej!
  Jag minns inte det exakta namnet på vilken av dom det vr, men franska Diptyque har faktiskt en som påminner väldigt mycket om zoo godiset och sådana där suddgummin man hade som barn… Låter ju illa men den är otroligt fin! trooor det kan vara denna… http://www.diptyqueparis.com/personal-fragrances/eau-de-toilettes/volutes-edt.html

 6. Svenne
  on May 19th, 2016
  @ 11:57 am

  Brukar själv använda sajten http://www.fragrantica.com/ för att söka efter dofter men tyvärr fick man ingen träff på Zoo. Nu är väl det kanske en svensk godis. Att lukta ett riktigt Zoo vill nog ingen göra =)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen