Fifty Scents

Ett år äldre, ett år visare

britney-spears-2

Idag delar jag och Britney Spears födelsedag, vilket naturligtvis känns toppen. Jag älskar att fylla år. Man blir visserligen äldre och det är inte alltid lika kul alla gånger men man får en dag med totalt fripass. Man får köpa dyra saker, man får kräva folks kärlek och uppmärksamhet. Man behöver inte skämmas för det. Jag har själv fingrat på en dyr, mjuk kashmirmössa på Paul & Friends men hindrats av det orimliga i att betala 700 spänn för en mössa. Som säkert kommer gå på rea sen. Men idag, för att det är födelsedag, känns det inte helt omöjligt att jag köper den.

ysl-vestiaire-de-parfums

Har också sneglat på Le Vestiaire des Parfums från YSL som, lämpligt nog, släpps idag. Det måste ju betyda något, eller hur? Fem olika dofter som har namn efter YLS signaturplagg som Trench, Tuxedo och Caban (skepparkavaj på franska). Av dem tycker jag Trench är den mest intressanta men Caftan den mest tilltalande och lättälskade. Caban är lagom krämig och mjuk och framkallar ungefär samma känsla som den jag får när jag ser nybakade semlor. Lite vanilj, lite grädde, kanske mandel. Trench är mer pikant, doftar nästan lite lerigt och regnigt. Vilket är en fin tolkning av den militära trenchen, tänker jag. Well done. De kostar 2300 kr/styck vilket gör att ett köp endast är möjligt och motiverat just idag för min del. Finns på NK.
71DCdmP2TTL

Annars tenderar jag mest att köpa pappersvaror och köksredskap till mig själv när jag ska “unna mig” grejor. Är egentligen och naturligtvis inte så förtjust i det uttrycket. Det urskuldar vissa beteenden och bygger på ett påhittat belöningssystem som går ut på att se lyxkonsumtion som ett mål. Och så vidare. Säger jag när jag precis orerat om att köpa en kashmirmössa för sju hundra.
Nå!
Det jag skulle säga är att det brukar annars bli pappersvaror från främst Rifle Paper Co när det ska okynnesshoppas. Även där används devisen “men en anteckningsbok behöver man ju alltid”. Precis som jag börjar resonera kring kashmirmössan nu. “En mössa behöver man ju om vintern”.

Ja, nog snicksnackat nu. Jag har en födelsedag att fira. Och detta är mitt sista år i “trettioårsåldern”. Men det är helt lugnt, jag kommer att ha gett ut två romaner innan fyrtio års ålder (bok två kommer i april) och min hy har faktiskt inte sett bättre ut. Med undantag för när jag var typ spädbarn kanske. Så det är strålande tider som väntar. Grattis till mig själv.

 

 

Etiketter None

10 kommentarer till “Ett år äldre, ett år visare”

 1. Lovisa
  on Dec 2nd, 2015
  @ 11:38 am

  Grattis på födelsedagen!

 2. Ea
  on Dec 2nd, 2015
  @ 11:40 am

  Grattis min favoritbloggare!

 3. Maria
  on Dec 2nd, 2015
  @ 2:41 pm

  Hurra Hurra Hurra!
  Önskar dig en mysig dag med massor av gotte, kramar och presenter 🙂

 4. Nathalie Nieve
  on Dec 2nd, 2015
  @ 3:05 pm

  Åh stort grattis och digital kram till dig! Älskar hur du skriver, att du skriver + du verkar vara en så fin person. Ha en väldigt bra dag 🙂

 5. Sanna
  on Dec 2nd, 2015
  @ 4:59 pm

  Grattis!! Klart du ska ha mössan, och parfymen! Hurra hurra! Du är fantastisk!

 6. Lotta
  on Dec 2nd, 2015
  @ 10:05 pm

  Grattis! Hoppas att du unnade dig något fint. Det är ju så sant att det just är den här dagen det är tillåtet att slå till på något som vanligtvis både känns lite dyrt och onödigt.

 7. Filippa
  on Dec 3rd, 2015
  @ 12:50 pm

  Stort grattis i efterskott!

 8. Charlotte
  on Dec 4th, 2015
  @ 8:57 pm

  Grattis i efterskott! Hoppas att du unnade dig parfymen eller mössan! Även jag älskar din blogg och hur du skriver.

 9. Lisen
  on Dec 5th, 2015
  @ 7:10 pm

  Hej! Du hjälpte mig så fint i somras med krämer och grejjor, du tipsade om Paulas Choice – TACK! funkar toppen. Nu har jag en doftfråga. Min signaturdoft är Laura Merciers Vanille Gourmande, inte Ambre, utan bara Vanille. Få komplimanger varje dag. Har nu testat Vanillary Solid från Lush och tycker det är lite mustigare, enklare, men också spännande. Men vanilj börjar bli tråkigt.
  Jag har även en hatkärlek för Diors Addict (vanilj igen..), den i mörklblå flaskan, och även till Thierry Muglers Alien. Vågar jag prova Shalimar? Trots 19 år? Eller har du något annat att rekommendera? Jag vill att de som är nära ska bli besatta. Ett gift, men ett subtilt sådant. Självförtroende.
  Andra dofter jag gillar i allmänhet är , fläder, blöt sommardag, saffran, persilja, vit choklad, varm hud
  Dofter jag avskyr: Narciso Rodriguez Her, Thierry Mugler Angel, jord, cashewnötter, ros.

 10. Eva S.
  on Dec 5th, 2015
  @ 8:53 pm

  Grattis! Mössan låter underbart gosig och fin, måste naturligtvis kompletteras med en passande parfym 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen