Fifty Scents

På sminkbordet: foundations

FullSizeRender
Har ni också tänkt på att något hänt med foundations? Min uppfattning är att foundations knappt används längre. Inte på det sättet som man tror i alla fall: som en täckande creme i hela ansiktet. I alla fall använder jag inte mina foundations så, snarare som en lätt utjämning bara. Men så har själva foundationen i sig också uppdaterats något otroligt på senare år. De är mjukare, smidigare och lättare på alla sätt.

Mina favoriter är de på bilden. Armani har ju oerhört härliga foundations även om de kostar skjortan. Maestro Fusion är mitt val. Jag har nämligen ingenting emot en mer blank finish och jag uppskattar den lite rinniga, lätta och oljiga formulan som trots detta ändå är mer täckande än, säg, en BB. Minuset är att den är ganska rik på alkohol så inget att använda varje dag, och speciellt inte för den känsliga.

Chanel är hyfsat ojämna på makeup-sidan tycker jag. Överlag alltså. Helt fulländade färger på ögonskugga som istället brister i kvalitet. Snacka om besvikelse. Eller läppstift som tvärtom är suveränt formulerade men där färgerna ibland hamnar lite off. För mycket korall, för mycket blått. Eller vad det nu kan vara.
Men en sak lyckas de allt som oftast med och det är foundations. Denna Les Beiges Healthy Glow är en krämig, vacker och oerhört lättarbetad sak med imponerande täckning. Drar åt något mörkare nyanser än man är van vid men det är också meningen, att man i och med detta ska få lite av en “healthy glow” som om man varit i strandhuset på Marbella hela hösten. Och det går naturligtvis extra bra om man har en stor, tjock och härlig borste som riktigt tunnar ut och jobbar in produkten. Jag tycker den är ljuvlig, den här har jag de dagar då jag vill täcka lite mer. Om den bara inte doftade så mycket parfym. Fransyskorna och deras fäbless för parfymerade grejer alltså, jag begriper mig inte på dem. Och förresten är jag taskig som tipsar om den här redan nu, den når Sverige först i februari. Men då är vi redo.

By Terry har också underbara foundations. Terribly Densiliss är en nära på heltäckande sak som ger en matt finish. Vansinnespriset 775 kr motiveras med att den är superdryg. Och vill man inte täcka hela ansiktet utan mest på ställen som t-zon är denna superbra och kan lätt tunnas ut med en stor pensel eller fingrarna.

YSL har fortsatt att rida på sin stjärnprodukt Touche Éclat och tagit fram ännu en foundationversion av multipennan. Och lyckats strålande bra med detta. Finishen är toppen (tänk Touche Éclat, originalet), ger en fin glow (jag vill använda ordet LYSTER här) och håller mycket bra. Minst kladdig av alla på listan, även om ingen av dem upplevs som särskilt mycket så, utom möjligtvis Maestro Fusion.

Och som en liten bonus slänger jag in CC-cremen från By Terry också, för den som antingen lyckas befinna sig i ett varmt klimat just nu eller bara vill ha en lätt täckning, som inte besväras av parfym eller en generös andel alkohol. Lancômes nya Miracle Cushion hör hemma i samma fack. Doft och så vidare men en lätt, lätt och oerhört vacker täckning för den som inte behöver mer än lite snygg finish bara. God jul!

Etiketter None

5 kommentarer till “På sminkbordet: foundations”

 1. Maria
  on Dec 6th, 2015
  @ 11:06 pm

  Åh, får habegär direkt! 🙂
  Undrar om du testat Clinique Beyond Perfection? Har precis klickat hem den. Verkar dock vara rätt täckande och sneglar nu på dina tips istället hehe…
  Tack för att du skriver. Alltid en ynnest att få läsa. God Jul 🙂

 2. Linda
  on Dec 8th, 2015
  @ 11:19 am

  Men asså, den där les beiges…vart har du hittat den? Hittar den inte på Åhlens i city…..

 3. Caroline Hainer
  on Dec 8th, 2015
  @ 12:36 pm

  Linda, jag ber om ursäkt här. Taskigt av mig att tipsa om en produkt som inte når Sverige förrän i februari. Förlåt för teaser, men jag var så imponerad av den så den fick vara med. Kommer på disk v. 7!

 4. Linda
  on Dec 14th, 2015
  @ 3:10 pm

  Haha tänkte väl jag….brukar ha någorlunda koll då jag e foundations nörd. Vet att allt ba tar aslång tid till Sverige. Bodde i UK förut och det kunde skilja månader i release….

 5. Kattis
  on Jan 2nd, 2016
  @ 12:15 am

  Vilken färg (nr) har du i Terrys Densiliss? Min är för ljus, trots noggrann utprovning NK. Beställde häromdagen hem Terrys foundation Cover Expert. Fantastisk, bättre en Densiliss, men också den för ljus…! Blir tokig på inkompetent personal.
  För ett halvår sedan köpte jag en foundation från Dior också den i fel färg. Trots en mackapär på Kicks som ska kunna ta fram exakta alternativ till foundations. Grrr.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen