Fifty Scents

Budgethjältarna

lumene-rasberry-miracle-lip-sorbet_500x500

Budgetalternativen i skönhetsvärlden lever lite parallellt. De finns där som trogna, slitstarka arbetshästar men gör inte alltid mycket väsen av sig. Trots att det är så att vi inte nödvändigtvis får det vi betalar för när det gäller skönhet och makeup så finns det ett annat värde i att lägga pengarna på en produkt med ett starkt designnamn eller en förpackning som vittnar om lyx. Det är inte alls särskilt konstigt, vi betalat för flärden och känslan.
isadora-go-cushion-2
Men det finns ändå några budgetstjärnor som bör lyftas fram då och då och liksom bara nämnas, som ett bra alternativ till likvärdiga men betydligt dyrare produkter. Isadoras Nude Cushion, till exempel. Om man är inne på cushions. Och det kan man ju vara om man gillar nya gimmicks, om man är ute efter ett tunt, utjämnande resultat (snarare än ett täckande). Nu kostar den en hundralapp mindre än Lancômes mer omtalade version. Det är billigare såklart (och ett stort plus är att det finns refill-möjligheter) men fortfarande dyrt för så få ml.

blush-sorbet_500x500
Liknande resultat fast utan cushion-grejen får man från Lumenes Touch of Radiance Serum Foundation för ett betydligt mindre penning (under 200 kr). Det finska märket har också den goda smaken att låta flera av sina produkter vara parfymfria, till exempel de helt oklanderliga mascarorna i Blueberryserien. Topklass på dem. Och sedan måste jag såklart nämna deras Sorbet-serie. Läppennorna i serien är beslöktade med Cliniques Chubby Sticks, och är alltså ett slags sheer läppstift i pennform. Bra med färg, fina pigment och en bråkdel av priset. Detsamma gäller deras nykomlingar Blush Sorbet som är cremeblushers, också i pennform, som kostar strax över hundringen. Kan ha en aningen torr och kritig formula som inte sitter lika bra som tex cremeblushers från & Other Stories (som också är ytterst prisvärda) men färgerna är utmärkta, pennan lättanvänd och resultatet på kinden blir fint, mer matt än tex & Other stories som är ett annat alternativ.
3363866
En annan supervinnare är några av produkterna ur Ellos egen skönhetsserie Beauty by Ellos. Eyelinern (dipliner), lipglossen och nagellacken är ässen här och de kostar alltså under hundringen. Klart prisvärt. Så gör som man vanligtvis gör i garderoben – blanda budget och dyrt. De här pålitliga produkterna håller vad de lovar – för mindre pengar.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen