Fifty Scents

Frågelådan: Lip tint, rinse off, Black Opium och cederträ

cedar
Vad köpte du för lip tint? Vill ha tips!

Men min favorit för tillfället är de här söta små stiften från Anthropologie, och då i synnerhet den röda och det mörkare “berry”. Den stora allmänheten verkar instinktivt tänka på Benetint så fort man nämner tint. Och visst, absolut, den är att betrakta som en modern klassiker såklart men jag är inte helt överförtjust i den där rosa, lite blödande färgen med druckit vin/ätit tomteklubba-effekten. Tycker den gör sig bättre på kinden. Gärna uppblandad med lite Moonbeam.

Men okej.

YSL Vernis à Lèvres Glossy Stain leder absolut den dyra ligan tillsammans med Armani Lip Maestro.
YSLs ger en perfekt färg men konsistensen tar en stund att vänja sig vid, ganska vattnig. Armani har galet intensiva färger, jag föredrar mer sheer.
Dior Cheek & Lip Glow är det mer diskreta alternativet som egentligen inte är mer än ett färgat gloss men å andra sidan, en fantastisk färg.

Jag behöver lite råd. Jag har gjort en hudanalys ett tag sen där jag fick utlåtandet ”normal” med lite yttorra, tilltäppta och känsliga områden. Dvs mycket blemmor (givetvis ganska hormonella sådana men också ganska mycket hela tiden kring käken och kinderna..) Vad gäller återfuktare tänkte jag söka mig till syrorna och är sugen på att testa Paula’s choice eller kanske PTRs glycolic acid 10% (tidigare har jag haft både active moist och smoothing crem från Dermalogica – betyg helt okej men dags att testa ngt nytt efter 2 år). Men vad gäller rengörare är jag lost. Ska jag leta efter en syra-cleanser också eller något mildare? Har tidigare använt Dermalogicas special cleansing gel som jag upplevde lite uttorkande och dessbättre dermal clay cleanser. Något jag borde tänka på/har missat?!

Inom hudvård pratar man om “rinse off”- och “stay on”-produkter. Produkter man sköljer av (typ rengöring) och produkter som stannar kvar på huden (typ fuktcreme). En rinse off kan vara lite starkare och/eller men effektiv då den ändå sköljs av och därmed inte potentiellt hinner irritera huden lika mycket som en produkt som man smörjer in med.
Nå. Detta är viktigt eftersom du är inne på syror och undrar om du därmed ska köra hela vägen ut och ha syror i alla produkter. Detta är inte nödvändigt, speciellt inte som din hy är “normal” i övrigt och dina blemmor säkerligen hormonella. Ta något milt men effektivt som Kiehl’s Ultra Facial Cleanser, Shiseido Benefiance Extra Creamy Cleansing Foam, Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam eller en ännu mildare milk. Bioderma Sensibio H20 är perfekt som komplement, för att ta bort makeup.
Vad gäller återfuktarna är Paula’s Choice och PTR i stort sett likvärdiga i effekt men för mig vinner PTR på mållinjen pga behagligare konsistens.

Så glad att jag hitta din härliga blogg!! Har lusläst alla 45 sidorna under kategorien ”doft”, varje dag, efter jobbet. Så skönt att fly iväg till ”parfymvärlden” där jag är som lyckligast. Har släkt törsten efter mer kunskap om dofter. Tack! ÄLSKAR parfymer och allt som hör till…Så, vad tycker du om black opium EDP? Hittade inget om denna…Är inne på min andra flaska, tycker andra flaskan luktar annorlunda mot den första jag hade fast båda är köpta på kicks! Är det något som förekommer eller är det bara jag? Den luktar mer surt och kvavt på något medan den andra flaskan luktade mer ”friskt”…Funderar på Gucci Guilty edt, vad tycker du om den? Tycker den doftar mjukt men samtidigt förförande och sexigt…Kram!

Tack för ditt mail! Och jag borde kanske recensera fler dofter, särskilt de som är i ropet, men jag kan känna mig oinspirerad när det är en doft som kanske är helt okej men inte har någon direkt översvallande personlighet. En tre av fem-doft. Ett okej hantverk utan kärlek ungefär som en amerikansk dussinfilm. Och tyvärr tycker jag precis så om Black Opium. Det ska ju inte hindra dig från att tycka annorlunda, såklart men om valet stod mellan Black Opium och Gucci Guilty tycker jag att GG är sexigare och mer bärbar. Och det där med att doften upplevs olika är oerhört intressant för visst händer det, och inte sällan, att man mixtrar med formulan och kompositionen på en doft men det brukar inte hända förrän man är inne på någon slags relansering eller uppdatering från en äldre doft. Det borde inte gälla en så pass ny skapelse som Black Opium. Det kan också vara så att du upplever den annorlunda, att din hy reagerar på doften annorlunda beroende på årstid, temperatur etc.

Jag är en kvinna på 33 jordsnurr som älskar doften av trä (alltså typ nyhyvlad gran), cederträ, granskott, svartpeppar, citrus och typ mandelblom. Avskyr rosdoft, patchouli, spritdoft, tobak och tonka. Går det att hitta en parfym som jag kommer gilla? Har under året gjort x antal felköp, börjar bli dyrt nu. Är kär i min partners parfym Verdi från acca kappa men vill ju inte dofta samma… Oerhört tacksam för svar!

Ja, gud vem älskar inte den där härligt mjuka men pikanta känslan av hyvlat trä. Jag valde träslöjd alla mina år i grundskolan mest på grund av doften tror jag. Gjorde keffa smörknivar mest för att det luktade så gott att sandpappra dem.
Men nu var det inte mig vi skulle tala om utan dig. Och som jag kan utläsa av dina preferenser så bör du söka dig till de dofter som av marknadsföringsskäl klassas som “manliga”, alltså “herrdofter”. Där hittar man underbara saker som peppar och cederträ. Comme des Garçons har flera i den familjen, till exempel Wonderwood och 2 Man. Missa inte Dover Street Market. Någonting säger mig att du gillar den. Dsqaured2 är ett annat märke som kör mycket trä. Prova HeWood. Själv kör jag den här när längtan efter trä och gräs blir för stor. Pampa Humeda, en hyllning till de argentinska slätterna. Mer gräs än trä men ändå det där härligt skogiga. Prova att skicka efter lite samples från tex Perfumed Court eller Lucky Scent?

Etiketter None

2 kommentarer till “Frågelådan: Lip tint, rinse off, Black Opium och cederträ”

 1. Emma
  on Jan 11th, 2016
  @ 6:45 pm

  Instämmer helt med Comme des Garçons tipset: jag använder 2 Man; min man Wonderwood. Han doftar nyhyvlat och jag rökig kyrka. Dessutom sitter doften hela dagen – perfekt.

 2. Petronella
  on Jan 13th, 2016
  @ 7:53 pm

  Hur fungerar det att beställa samples? Åker man t.ex. på tull om man skulle beställa från lucky scent?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen