Fifty Scents

Beverly Hills-livet

o
Jag älskar denna stad så oerhört mycket. Det har att göra med kontrasterna, att ingenting är särskilt konstigt och att allting finns för den som letar. Eller har råd. Eller båda delarna.
Allt.
Så när jag behöver trimma luggen lite så går jag givetvis till en salong som har en speciell meny enbart för luggklippning. The Bang Station. Välj mellan åtta olika luggar eller låt frisören freestyla. Jag säger till min frisör Kami – en petite kvinna med tjockt, svart hår i perfekta vågor – att hon får göra vad hon vill. Vaddå luggen växer ju ändå ut, säger jag. “Wow! Du är verkligen öppen!” svarar hon förvånat och jag vet att det inte är supervanligt i dessa kvarter. Jag har intervjuat både frisörer och makeupartister som jobbar med gräddan och “kontrollfreak” är ett av de saker som brukar nämnas när man diskuterar kunderna.
Nä, det är klart att de inte kallar sina kunder för kontrollfreak. Det vore ju oproffsigt. De säger “De är mycket medvetna om hur de vill ha det” och “De har en klar och tydlig bild av hur de vill se ut när de går härifrån” och får det att låta som något trevligt.
Nå. Kami får fria händer, hon pratar underbart om mitt hår och min lugg i så rara Beverly Hills-termer. Till exempel kallar hon mitt babyhår för “silky hair”. Sa jag att man får mimosa eller vin medan man blir klippt? Jag väljer vatten istället och får välja mellan tre olika sorter och med eller utan citron.
Jag älskar denna stad så oerhört mycket. Behandlas man som en stjärna så känner man sig som en stjärna. Jag betalar tjugo dollar plus en massa dricks för luggklippningen. När jag tackar för mig, sätter på mig solglasögonen och går ut i solen så känns det som om jag hälsat på i en annan värld och nu stiger in i nästa dimension.

Etiketter None

5 kommentarer till “Beverly Hills-livet”

 1. Fuzzy
  on Jan 15th, 2016
  @ 4:48 pm

  Dreamy* jag vill också vara där, bära miumiu shades och inspireras av allting runt omkring. Tänker att ljuset är magiskt, luften är ljummen och kreativiteten blommar överallt. Hoppas våren kommer med storm till Göteborg, för då köper jag en ny parfym, kanske något som får mig att känna mig som 1million bucks 😉 – har du några tips?

 2. Lisa
  on Jan 16th, 2016
  @ 11:00 pm

  Hejsan, skulle du kunna tipsa om bloggar eller liknande att läsa om skönhet och makeup? Hur ska man göra för att lära sig mer när man precis blivit intresserad av hudvård och smink? Vad inspireras du av? 🙂

 3. Mi
  on Jan 19th, 2016
  @ 10:40 am

  Hej Lisa, du får gärna titta in hos oss på bloggen El Mika (elmika.se). Vi har varit igång sedan 2008, och försöker blanda lite mer avancerad hudvård med mer grundläggande tips. Välkommen! :*

 4. Majsan
  on Jan 19th, 2016
  @ 3:02 pm

  Du är grym på att skriva och får fram budskapet så bra. Nu blev jag sugen på att åka till Beverly hills! 😉 Min favoritdoft är Clean Skin, gillar inte de andra Clean dofterna men denna fastna jag för och är inne på min tredje flaska. Ser att det står “floral woody musk” på fragrantica. Vet du några bra dofter inom samma kategori som påminner om Clean skin fast en “kvällsdoft”? Letar och letar…

 5. Jo
  on Jan 23rd, 2016
  @ 4:13 pm

  Wow, jag skriver upp detta på min bucket list 😀 någon gång ska jag gå till en sådan salong för bara luggar. Varför har ingen kommit på det konceptet i Sverige?!

  Sen undrar jag om man kan använda Exuviance Gentle Cleansing creme som rengöring samtidigt som man använder Tex Paulas Choice BHA 2%? Min hudterapeut avråder mig att använda något annat än Exuviance, men det är ju det märket hon säljer så jag blir misstänksam. Har en sådär känslig hy, med pormaskar i t-zonen. Använder scrubben från Exuviance (och clay-mask) men tycker inte att den gör så mycket för porisarna. Hur gör du? Brukar du blanda olika märken? Kram!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen