Fifty Scents

Stora PTR-inlägget

s1224781-main-Lhero

Hej! Du som verkar ha Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10% Moisturizer som favorit – allt från Peter Thomas Roth är nu prissänkt på skin city. Klickade själv precis hem just den krämen efter ditt tips, har inte testat den tidigare . Nu när det ändå är rea, har du kanske andra favoriter från det märket att tipsa om?

Bra tips! Klart vi ska passa på! Ja, Glycolic Acid 10% moisturizer är verkligen en favorit. Den har varit en stapelvara i mitt badrumsskåp i ett par år. Kompletteras gärna med Glycolic Acid 10% Hydrating Gel, eller alternera om man föredrar gelform framför lotion. Gentle Foaming Cleanser passar också bra in i samlingen. Den är faktiskt precis vad den heter: mild och skummande. Effektiv och härligt skonsam.

Framför allt är det syrorna i produkterna som lockar hos PTR, här räds man inte AHA och BHA (läsare med väldigt känslig hy kan behöva se upp). PTR var från början ett salongsmärke som nu spridit sig och blivit mer tillgängligt. Roths intresse för hudvård började, precis som för mig, med att han hade acne och allmänt dålig hy och bestämde sig för att ta reda på allt han kunde.
Som bonus tillägger jag gärna att de flesta produkterna också är doftfria, vilket är superbra (och minimerar allergirisk) och att solskydden är bra. Effektiva, okladdiga och allt sånt.

Retinol Fusion PM är en bra (om än dyr) retinol-produkt. Den innehåller 1,5% retinol (koncentrerad a-vitamin) som ju är ett oerhört bra ämne mot små linjer, begynnande rynkor och trött hy i allmänhet. en liten droppe med pimpetten bara – känns som en olja – som man smörjer in ansiktet med.

Annars är ju PTR känd för sina gurkgrejer, i synnerhet Cucumber Gel Masque. Själv är jag inte överförtjust, tycker den gör varken till eller från. Den är kladdig och doftar misstänkt mycket av “plantextrakt”, vad det nu är egentligen. Nej, bättre att hålla sig de pålitliga syrorna! De är toppen!

 

Etiketter None

6 kommentarer till “Stora PTR-inlägget”

 1. Eva
  on Feb 4th, 2016
  @ 12:57 pm

  Hej, jag hörde från nån hudexpert att retinol bara ger effekt i hög koncentration. Minns inte exakt % men det var mer än i … alla vanliga hudvårdsprodukter. Vilket skulle inbära att alla dyra retinolprodukter bara är som att kasta pengarna i sjön. Vore intressant att veta mer om detta.

 2. Frances
  on Feb 4th, 2016
  @ 7:55 pm

  Halloj! Hur använder du Glycolic acid 10% moisturizer? Regelbundet varje dag eller som en kur då och då? Kram från ett fan!

 3. Caroline Hainer
  on Feb 4th, 2016
  @ 8:10 pm

  Hej Eva! Det stämmer som du säger även om den långvariga effekten av retinol också kan nås men lägre doser. 1,5% är dock en jättehög dos, a-vitamin är känsliga saker och kan torka ut huden och få den att flagna. Många produkter som skryter med retinol har en halt på under 1% i bästa fall.

 4. Em
  on Feb 6th, 2016
  @ 5:35 pm

  Också intresserad av hur den är tänkt att användas. Kan jag byta ut den här mot min vanliga fuktkräm och använda den dagligen?

 5. Anna
  on Feb 7th, 2016
  @ 9:58 am

  Åh Tack Caroline för svaret på min fråga! 🙂 kram

 6. Caroline Hainer
  on Feb 8th, 2016
  @ 5:12 am

  Så här: eftersom Glycolic Acid innehåller en exfolierande syra så bör man vara försiktig med att använda den i solen. Då kan man lättare bli bränd och få pigmentfläckar. Det är inte bra. Men man kan gott ha den på natten, jag har den varje kväll. Och på mörkaste vintern ibland på dagen också.
  Behöver man extra fukt (vilket kan hända men händer inte mig så väldigt ofta, beror lite på väder, fuktbehov, årstid, produkter i övrigt och så vidare) så kan man lätt ha en fuktkräm ovanpå Glycolic. Den försvinner in i huden ganska lätt så man kan smidigt langa på ett lager “vanlig” fuktkräm ovanpå. Man ska dock inte ha på en fuktkräm med exfoliering/syra, då kan effekten bli att huden reagerar starkare och flagnar. Varning för det.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen