Fifty Scents

Benefit Air Patrol

benefit_airpatrol-02_900x900
Jag vill verkligen gilla Benefit mer än jag gör. Beundrar lekfullheten, älskar retro-konceptet och begagnar mig inte sällan av deras ögonbrynsservice, som för övrigt är super (finns på Sephora i Stockholm). Men alltför ofta är produkterna en besvikelse för mig. Ögonskuggorna är för skimriga, för tunt pigmenterade och sitter inte kvar. Rougen är superbra, deras mascaror outstanding men det är ju bara en bråkdel av sortimentet.
Provade därför Air Patrol med viss nedtonad entusiasm. Prisbelönt av bland annat tidningen Nylon och hyllad av Oprah Winfrey (som jag visserligen avskyr). Jaja, kunde ju vara värt det. Tänkte jag.
Air Patrol är en primer för ögonlocken, som både skyddar mot olika partiklar, ger solskydd och får ögonskuggan att sitta längre.
Well, det där med skydda mot partiklar i luften, smuts och avgaser är givetvis båg men en primer med solskydd är intressant. Den är lätt hudfärgad åt det gula hållet (vilket passar mig) men nyansen är så pass tunn och skir att den troligtvis passar de allra, allra flesta. Konsistensen är förvånansvärt bra, den är tunn med stadig och torkar snabbt till en jämn och fin färg som gör hela ögonlocket jämnare. En skön Benefit-representant på Brow Bar här i Los Angeles sa att hon använder den på hela ögonlocket, upp mot fransarna. Hon använder den under ögonen också som en concealer vilket jag omedelbart testade och insåg funkar suveränt, bättre än en vanlig concealer för denna kakar sig inte. Eftersom den är menad att jämna ut och matta till.
Nu är jag fått en lätt, lätt röd ton på näsan från den kaliforniska solen (jag tål ingen sol alls, jag bara bränner mig) kör jag lite på näsan också, innan foundation. Det gör att färgen blir jämnare.
Och prisandet fortsätter: förpackningen är genialisk. En penna, lätt att skruva fram exakt mycket produkt. Applikatorn sägs vara “mjukare än ditt lillfinger” och det stämmer faktiskt. Mjuk och skonsamt mot den tunna huden kring ögat. Komplettera med finger.
Har bara en enda invändning och anmärkning: ögonskuggan glider visserligen på väldigt fint och bra men jag tycker inte att den nödvändigtvis sitter längre. Mot slutet av dagen är det ingen skillnad. Dock är Air Patrol säkert ypperlig för den som inte bryr sig om ögonskugga, som bara vill jämna ut färgen kring ögat lite och sen kör bara mascara eller kanske lite eyeliner.
Är det inte härligt när man blir positivt överraskad av saker och ting?

Etiketter None

5 kommentarer till “Benefit Air Patrol”

 1. Cindy
  on Feb 10th, 2016
  @ 10:47 pm

  Haha men vilken treaser nu måste man ju få veta varför du hatar Oprah….(det är ju OPRAH)

 2. Caroline Hainer
  on Feb 11th, 2016
  @ 2:58 am

  Haha! Härligt att någon plockar upp på den lilla, lilla kroken! Jag ska försöka sammanfatta något.

 3. Lina
  on Feb 15th, 2016
  @ 2:52 pm

  Hej Caroline! Jag undrar om du kan tipsa om ett vinrött läppstift som inte drar åt blått. Ett riktigt mörkrött läppstift som hellre drar åt brunt än lila/plommon. Jag har riktigt mörkbrunt hår, brungröna ögon och ljus hy med gul underton. Kalla mörka färger förstärker kontrasterna och det ser ganska hårt ut. Jag har märkt att det är väldigt svårt att hitta en sån färg som jag är ute efter. Tack för en inspirerande blogg!

 4. Frida
  on Feb 23rd, 2016
  @ 9:22 pm

  Passar den även för den som är svart?

 5. Caroline Hainer
  on Feb 23rd, 2016
  @ 11:17 pm

  Frida! Den passar på så vis att den ger en ljus och jämn hinna, ungefär som en ljus ögonskugga. Men det är kanske inte helt önskvärt alla gånger så på så vis passar den inte och jag ber om ursäkt för det illa valda “troligtvis passar de allra, allra flesta”.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen