Fifty Scents

Några tankar om bronzers…

By-Terry-Sun-Designer-Palette

Som väldigt blek person har jag haft en inbyggd skepsis mot allt vad bronzers och solpuder heter. Går jag förbi en vacker bronzer, säg en från Chanels Les Beiges, så får jag en bild av mig själv som ledsen clown framför ögonen. Rödbruna kinder och näsa i en uppenbart för mörk nyans.
Men så måste det ju såklart inte alls vara, som alla redan bronzer-frälsta vet. Det handlar inte bara om rätt nyans utan också rätt applicering. En stor, tjock borste är den allra bästa lösningen. En som låter bronzerpudret lägga sig som en fjäderlätt skugga och inte som en misslyckad brun utan sol. Svep den stora borsten generöst över kinder och lite på näsa. Oftast talar man om att man ska applicera bronzern där solen når ansiktet – näsa, haka, panna. Men jag tycker att det lätt kan bli för mycket av det goda, jag gillar hellre diskreta skuggor.

Som superblek hittar jag en klar och obestridlig favorit i årets sommarpalett från By Terry. I synnerhet nyansen i mitten på bilden, den som heter Tan & Flush och är något ljusare på rougesidan än den andra. Inte bara kan jag där själv styra hur mycket åt det bruna jag ska gå, utan jag har också en fin möjlighet att grunda med en lätt matt bronze och sedan highlighta – mitt på kindbenet (“äpplet”, kindbenets högsta punkt) med en vacker rouge som med ett lätt skimmer blandar sig oerhört väl med det bruna. Nu kostar ju denna karamell 750 kr (!) men å andra sidan är paletten väldigt stor (den räcker i fem år framåt, tro mig. Om du använder stor borste och inte har en förkärlek till överdrivet contourande). Den är också superflexibel, man kan lätt reglera nyans och styrka. Lite mer brunt en dag, lite mer åt det rougiga en annan dag. Mer matt, mer skimmer. Jag tycker den är helt underbar och jag använder den redan varje dag. Come rain or come shine.

Etiketter None

En kommentar till “Några tankar om bronzers…”

  1. Maja
    on May 26th, 2016
    @ 2:52 pm

    Hej! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig med. Min signatur doft är Clean Skin. Är på jakt efter en doft som är lika mjuk och krämig i tonen som Skin fast med kokos!! Vet att Clean gjort en body splash men doften håller i 10 min. Kan du komma på någon fin doft? Eller någon god kokosdoft annars, inte den tunga tantiga kokosen utan den lätta fräscha. Om du vet hur Lee stafford “Coco loco” hårserien doftar, så är det den kokosen jag menar!! Jag kan nästan alla och har haft de flesta dofter som man hittar på t.ex Kicks så gärna något mer speciellt. Bronze goddess, Panos emporio, replica beach walk, men gillar dem inte. Hoppas på svar!! Kram

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen