Fifty Scents

Frågelådan: nya dofter x 2

TDC_Corporate_2014-Copy

Ännu en gång tack för en superbra blogg. Jag är ute efter en ny doft! Tyvärr upplever jag att de man hittar i vanliga butiker är för tråkiga och söta. Har två frågor:

1) Finns det en mer specialiserad doftbutik i ex. Stockholm? En butik där man både kan få hjälp och hitta mindre märken? Är det NK man ska söka sig till?

NK är superbra men vill du verkligen nischa så besök Insanto i Birger Jarlspassagen. De har lite svajig personal där, ibland inte superpålästa, men märkena är fina och spännande. Prova till exempel The different company.

2) Har använt Juliette has a gun – romantina. Gillar det pudriga i hans dofter. Och gillar även det skogiga i vissa. Not a perfume är också intrressant. Tvåligt är en annan doft jag gillar. Sammanfattningsvis letar jag efter något subtilt men annorlunda. Inte sött. När jag var i Amsterdam provade jag någon doft från ett litet New York parfymeri, flaskan hade en (kemisk) molekylformel på, den doftade skogigt. Vet du eventuellt vilket märke det är?

Det kan inte vara Molecule 01? Den är fin annars. Tycker du också ska prova parfymer från Etat Libre d’orange och kanske också Fueguia 1833.

För ganska exakt 5 år sedan (kollade i din blogg, hehe) mailade jag dig, eller om jag kommenterade i din blogg, att jag ville ha hjälp med att hitta en parfym som luktade läder, tobak, gubbe. Du svarade i ett jättefint blogginlägg och jag blev jätteglad! Till slut (ca 3 år senare…) landade jag i något annat – Aqua Di Parmas Leather. Inte riktigt gubbe men helt klart läder. Den känns som tysk läderklubb och svinlyxig italiensk semester på samma gång, helt fantastisk!
Eftersom du är den största doftauktoriteten jag känner till så vänder jag mig nu till dig igen, särskilt eftersom jag vet att du gillar viol. Det är min nya idé på doft, jag är ute efter en violdoft. När jag googlar runt så verkar det dock som att det mesta har någon typ av vanlijig eller pudrig bas, vilket jag vet att jag inte gillar. Jag kan gilla tunga dofter, Leather är till exempel ingen lätt sak, men jag har väldigt svårt för när det blir för nostalgiskt, damigt. Vill liksom inte ha en parfym som luktar såna här gamla fina violpastiller en köper i plåtask, om du vet?
Så, jag undrar helt enkelt, finns det några violdofter som känns lite… ja, modernare? Kanske lite kyligare? Jag gillar annars ganska fräna dofter, som känns lite kalla. Enbär, torrt trä, tobak som sagt, kanske bergamott. Men också saker som ren metall och gummi. Vad tror du, har du några ess i rockärmen?

Absolut! Döm inte ut Balenciaga Paris. Kommersiell, javisst, men en fin och snygg violdoft. Eller kör Grey Flannel, en torr herrdoft som köps av både herrar och damer. Den har både iris och viol i sig, den kan jag tänka mig att du gillar. True Lust från Etat Libre d’orange är lite av en chansning eller ett wild card här men kan också funka, lite mer punkig viol.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågelådan: nya dofter x 2”

 1. Elsa aka parfymnörden på västkusten!
  on Jun 9th, 2016
  @ 10:11 pm

  Violdoft!!
  Kolla in mojave ghost från byredo!
  Den är helt fantastisk! Inte alls söt! Lite som en blandning mellan skogen & Orienten!
  Värt att prova!!

 2. Cajsa
  on Jun 10th, 2016
  @ 1:15 pm

  Även “Putain de Palaces” från Etat Libre d’Orange borde passa – en av mina favoritparfymer som doftar ros, viol och läder…. (True Lust är 2/3 Putain de Palaces och 1/3 Dangerous Complicitiy doftmässigt!)

  Frederic Malle har violnoter i flera dofter : http://www.cowparfymeri.se/sv/1/frederic_malle#filter={76:[6166]}

 3. Sanna
  on Jun 14th, 2016
  @ 7:59 pm

  Och Genie de bois från Keiko Mecheri! Det är min favoritviol, den är med cederträ.

 4. Maria
  on Jun 17th, 2016
  @ 2:19 pm

  Jasmin. Jag har blivit hooked på jasmin. just nu hittar jag nada i parfym väg som liknar det jag vill åt, jag vill liksom lukta grön jasmin. Som Korres jasminserie. Hittade en – fleur de louis på NK från Arquiste men den försvann så snabbt från min hud så för 1850 spänn kändes det inte helt värt det… har du något tips till en jasminsuktande person? Du brukar lämna så fantastiskt bra tips! <3<3<3

 5. Susanna
  on Jun 26th, 2016
  @ 12:40 pm

  Om du gillar jasmin, prova Thann ett thailändskt märke. Fanns på NK men jag tror de har slutat. Tyvärr!
  Här är länk till en jasminlotion från Thann som man kan dö för.
  http://www.thann.se/store/p/rice-collection-174387/jasmine-blossom-body-milk-298047
  Finns i deras webshop. Du blir inte besviken!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen