Fifty Scents

Skräddarsytt

dt_apoc_hero
En grej om serum då. Eller “skräddarsydda” serum. Jag skriver inom parentes för skräddarsytt i bemärkelsen unikt just för dig och din unika hy är det ju egentligen inte tal om, snarare mer specialinriktat på ett specifikt problem eller två.

Det råder absolut ingen tvekan om att “skräddarsytt” och “individuellt” är den stora trenden inom hudvård och har varit det ett tag. Också parfymindustrin drar också ditåt med marknadsföringsord som “personlig” och “unik”. Och tanken på att blanda egen doft och så vidare.

Skin Inc blandar serum efter att man svarat på frågor online och franska Codage finns numera både på NK och Eleven. De har en serie serum som man kan använda på samma gång eller var för sig, beroende på behov. Fukt, exfoliering och vad det nu kan vara.
Till hösten kommer också Kiehl’s med ett Skin Strengthening Concentrate som är en fuktbas som man blandar med två olika koncentrat som väljs bland fem olika alternativ som till exempel mot oren hy eller för att dämpa rodnad. De blandas i basen och vips får man ett personligt serum.

Bra eller dåligt? Bra, absolut. Ju mer pinpointant desto bättre. Däremot måste man alltid kolla på koncentraten, vilka halter de har och sådant. Och gärna heller inte blanda två olika starka, aktiva exfolierande syror.

 

Etiketter None

2 kommentarer till “Skräddarsytt”

 1. Anna
  on Jun 15th, 2016
  @ 9:31 am

  Hej! Kan inte du tipsa om en bok som handlar om parfymer? Lite historia, olika doftnoter och hur man tänker när man skapar en parfym och gärna något slags index och genomgång av kända parfymer då och nu. Känns som du om någon kan komma med ett bra tips!

 2. Karlsson
  on Jun 18th, 2016
  @ 12:03 am

  Hej! Hur funkar mjölksyra och hudvård? Tänker på HTH, som väl innehåller det, som ju både svider och gör min hud rätt len – är det ngn form av mild exfoliering?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen