Fifty Scents

Budgetfavoriter

nd.16654

Så här i rea-tider känns det alltid härligt att kunna göra ett fynd. Bor man i Stockholm och känner för att förnya doftgarderoben bör man springa till Insanto i Birger Jarlspassagen genast (nu!) och spana in deras hyllor med halva priset på flaskor från bland annat Reminisence. Kom igen. Deras Vanille är supermjuk och fin som en tyllkjol, deras Tonka är parfymernas motsvarighet till den perfekta, svarta klänningen. Du gör inte ett bättre parfymfynd i år. Spring!

För oss andra som inte behöver utöka parfymgarderoben just nu finns ändå fynd att göra, inte bara på rean.

Olay

Olays Regenerist Daily Regenerating Serum fungerar lika bra som vilken svindyr primer som helst. Kostar under två hundra kronor och kommer i en behändig liten pumpflaska, redo att användas på kvällen innan fuktcreme eller på morgonen innan makeup. Huden blir len och glad och återfuktad.

hmprod
H&Ms skönhetsserie är inte alls pjåkig. Deras semi-transparenta (varför finns det inget bättre ord för sheer?) är härligt krämiga med rätt del färg, det vill säga man ser ut som om man ätit tomteklubba och sedan satt på läppglans när man använder dem. En look jag alltid strävar efter. Ej ironi!
99 kronor är ett ytterst överkomligt pris för färgen Strawberry Sorbet som ligger riktigt, riktigt nära den berry-nyans jag letat efter i över ett år nu. Jag har någon bild av en Liv Tyler-färg blandat med körsbärssaft som målbild.

yr
Den här nageloljan är en välbevarad hemlighet. Nära på omöjlig att hitta på Yves Rochers hemsida. Gömd och undanstoppad från världen, helt orättvist. Men här är den, superhärlig jojobaolja för 79 kr.
Lättapplicerad tack vare den lilla penseln, gör att man kommer åt att smörja inte bara nagelbanden utan nagelns sidor också. Glöm inte stortånagelns hörn som tenderar att hårda till sig så här i sandaltider. Dryg som få och enormt effektiv. Jag har alltid två hemma – en som jag använder och en i reserv.

Paris_Super_Liner_Perfect_Slim
Sist men inte minst tycker jag fortfarande att den här Super Liner Perfect Slim Eyeliner från L’Oréal med en prislapp på 119-129 kr är superbra. En läsare höll inte med, upplevde den som torr men det problemet har jag faktiskt aldrig haft, tvärtom så har den hållit sig fräsch imponerande länge enligt min erfarenhet.
Lättarbetad, lätt att vinkla för både smal och tjockare linje. Massivt svart färg. En favorit.

Etiketter None

8 kommentarer till “Budgetfavoriter”

 1. Felicia
  on Jun 27th, 2016
  @ 9:13 pm

  Sheer = skir. Kan det passa?

 2. J
  on Jun 28th, 2016
  @ 12:00 am

  Ohlala tack för detta! Har du/övriga läsare nosat på Reminiscence Musc? Letar febrilt efter en mandeldoftande parfym men hittar bara “toffee”. Kan L’erbolario amande vara något tro? Eller har vad tycks om dries van noten par Frédéric Malle? Need help

 3. Caroline Hainer
  on Jun 28th, 2016
  @ 9:37 am

  Oh! Alert! Alert! Mandel hittar du i Reminiscence Dragée!
  http://www.boutiqueideale.com/index.php?route=product/product&product_id=541

  Andra fina alternativ är Mandorlo di Sicilia från Acqua di Parma…
  http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-di-Parma-Blu-Mediterraneo-Mandorlo-di-Sicilia-1688.html

  och i Pradas Iris Amande!
  http://www.prada.com/en/fragrance/collections/les-infusions.html

  Alla är svinbra. Dragée är sötast, som ett dragéeägg som man äter till påsk. Aqcuas är mer hardcore mandel och Pradas är förstås uppblandad mer lite torr med blommig iris.

 4. Lena
  on Jun 28th, 2016
  @ 2:52 pm

  Dolce Acqua Profumum Roma. Luktar mandel!

 5. Ella
  on Jun 29th, 2016
  @ 12:13 pm

  Var förbi Insanto idag och just Tonka och Vanille är inte på rea (men Tonka kom med hem ändå för den är bara så fin!) men massa andra fina dofter fanns på rea.

 6. Lotta
  on Jun 30th, 2016
  @ 6:33 pm

  Burberry Brit luktar också mandel… Jämför gärna edp och edt med varandra. Luktar lite olika.

 7. J
  on Jul 4th, 2016
  @ 2:22 pm

  Tack för alla svar :):) Ska lukta fram!

 8. Andrea
  on Jul 6th, 2016
  @ 12:26 am

  Ang liv tyler-läppar! Har du provat Max factors lipstain i liksom en tuschpenna? Den ger en sjukt fin färg men ändå genomskinlig på nåt vis. Kanske inte finns kvar i ordinarie sortiment men jag hittade den igen av en slump på Åhléns rea!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen