Fifty Scents

Sommarenkäten

havet

Lite som ett sommarprat i P1 fast i enkätform. Och med lite snabba frågor från läsarna (jag älskar er!). Här kommer den.

Namn: Caroline
Smeknamn: Nej, aldrig. Ogillar smeknamnet “Carro”. Det är i stort sett bara barndomsvänner och min bror som kallar mig det. Och de har väl något slags frikort.
Familj: Superliten. Mamma och bror.
Pojkvän: Ja, ibland.
Yrke: Journalist och författare. Två böcker under bältet. Professionell journo sedan 2004. Förutom skönhet så skriver jag om film och TV.
Det ville jag bli när jag var liten: Journalist.
Det bästa råd jag fått: Älskar råd. Samlar på råd. En favorit är när jag ringde hem till pappa och grinade från Belfast där jag bodde ett år. Jag vantrivdes och ville hem. Pappa sa “Sätt dig på en buss och se vart den tar dig” och sen “Om allt känns hopplöst kan du väl gå och fiska lite?”.
Det vill säga (översatt från pappaspråk): “Känner du dig vilsen, låt det bli ett äventyr” och “Om du inte kan ändra omständigheterna precis just nu så ta en paus, gör någonting helt annat”.
Senast lästa bok:Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig” av Kerstin Thorvall.
Senast nynnade sång: Något av Bruce Springsteen säkert.
Person jag skulle vilja träffa: Pappa. Men det går tyvärr inte eftersom han är död.

vinden


Första sminkminnet?
Den plötsliga upptäckten att man kan måla med vattenfärg i ansiktet! Den sommaren – jag kanske var tio år – målade jag fräknar över näsa och kinder. Det vackraste jag visste.
Vad tycker du om Marc Jacobs Decadence?
Den är tydlig, det får man väl lov att säga. Ett försök att göra en lite “vuxnare” eller mer “uppklädd” parfym efter flickdofter som Daisy och Lola. Men jag föredrar ju verkligen de flickiga dofterna här, tycker att Decadence är mer en tanke om hur en “vuxen” doft ska dofta än att det faktiskt är det. Kort sagt: finns bättre dofter i den genren.
Har du extra bra luktsinne, kan du urskilja alla noter i en parfym? Absolut inte. Jag har kanske lite extra känsligt luktsinne, med anlag för att lätt må i illa och så. Har aldrig fördärvat luktsinnet med cigg eller alkohol heller. Annars är väl mina enda doftfördelar att jag dels doftat på väldigt många parfymer i mitt liv och att jag har livlig fantasi och väl utarbetad associationsförmåga.
Ditt hår är väldigt fint, får jag fråga om det är din naturliga färg? Ja, typ. Jag kanske slingar det lite två gånger om året när andan faller på men annars gör jag så lite som möjligt med det.
Vilken parfym har du fått mest respons och hyllningar av? Både från män och kvinnor? Hm. Utan att generalisera alltför mycket upplever jag att män gillar blommiga, vaniljiga saker medan kvinnorna komplimangar en när man har något mer orientaliskt och murrigt. Minns att en man i en hiss en gång sa “Wow! Din parfym gör mig sugen på frukost!” men stor entusiasm. Det var mjuka, vanilj-och-mandeldoftande Dragée från Reminiscence. Har blivit stoppad på gatan – av en kvinna – när jag burit den murrigare Ombrée Mercure från By Terry.
Bästa skönhetstipsen? Färga ögonbrynen, lägg fickspegeln plant på bordet när du tar på mascaran, använd nagelbandsolja, prova PTR Glycolic Acid Moisturizer (fast var väldigt försiktig med syror om sommaren och i solen), låt hjärtat snarare än omständigheterna välja parfym, svart är inte enda alternativet på kajal och mascara och en kall rosa rouge högst upp på kindbenet nära ögat får alla att se lite, lite piggare ut.

Etiketter None

2 kommentarer till “Sommarenkäten”

 1. Amanda
  on Jul 7th, 2016
  @ 2:12 pm

  ❤️!

 2. Maria
  on Jul 10th, 2016
  @ 8:06 pm

  Jag skulle tokgilla att lyssna på ditt sommarprat! Tror du kommer att hålla ett (om du vill såklart ;))
  Kram och tummen upp för ditt visum 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen