Fifty Scents

Det här med doftfritt…

fast-tval-eko-urtekram_3

 

Har du nå tips på bra återfuktade duschkrämer med svag doft. De som doftar mycket “stör” min parfym och jag försöker undvika att blanda för många dofter som du tidigare tipsat om. Sen finns det parfymfritt med jag tycker att det doftar sjukhus…

Jag tycker det är viktigt och bra att prata om parfymfritt. Och jag tycker hela grejen om “sjukhusdoft” är viktig också. Ibland är det ju så att man tillsätter doft just för att produkten annars upplevs som sterilt tråkig och att tankarna går till just…sjukhus. Men oftast tillsätter man doft bara för att charma luktsinnet, få oss att gilla produkten via vår primitiva doftreaktion.
Jag brukar tänka på engelsmännen på Nordirland som stekte bacon i fängelset där de katolska fångarna hungerstrejkade. För att just doften av bacon, tillsammans med andra dofter som till exempel nybakat bröd, höjer vår aptit. Så jävla slugt, men man fattar ju att det funkade utmärkt som tortyr.
Var var jag nu? Jo, luktsinnet och primitiva reaktioner. Du  har ju helt rätt i att det är värdelöst att blanda olika dofter, speciellt om man har en parfym man investerat i och vill njuta av. Och en återfuktad hud hanterar dessutom parfym bättre, den ger doften större fäste.
Okej, med det sagt så är jag ett fan av att varva duschcreme med fast tvål som ofta kan ha en mild doft (eller ingen doft alls). Men det är inte ett universalknep eftersom tvål kan upplevas som uttorkande (hög halt av sulfater osv).
De här showercremerna från Green People tycker jag är bra, de doftar inte sterilt. Har också uppskattat de milt parfymerade produkterna från Aveda. Apoteket hjärtat har helt okej kroppsprodukter medan Apoteket vinner på den oparfymerade hudvården. Urtekrams produkter lämnar lite kvar att önska tycker jag, lite rinniga till exempel, men kostar inte många kronor ändå. Ett annat tips är att snegla på produkter för barn.

Etiketter None

3 kommentarer till “Det här med doftfritt…”

 1. Mary
  on Aug 3rd, 2016
  @ 12:26 am

  Hej! Kan du snälla föreslå en damdoft som doftar bergamot? Jag gillar Valentinos Donna, men bara som toppnot, sen kommer patcholin fram som luktar svett på mig 🙁

 2. Maja
  on Aug 15th, 2016
  @ 1:49 pm

  Undrat samma som ovan ett bra tag! Varför påminner patchouli om svett? Eller är det bara så att man själv uppfattar det så eller kan det helt enkelt vara så att patchoulin utvecklas och blir för frän/sur med vissa personers kemi?

 3. Maja
  on Aug 15th, 2016
  @ 1:50 pm

  Och tack för svar! Bebisprodukterna luktar ju underbart mjukt. Satsar på duschkrämerna.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen