Fifty Scents

Flyktiga parfymer

tocca-beauty-cleopatra-collection-1-7-oz-eau-de-parfum-spray-3483

Nu har jag fått flera frågor om hur man får parfymen att stanna längre på kroppen. För det första är det ingen slump att den frågan kommer upp nu under sommaren. Torr hud behåller parfymoljorna sämre, till exempel. Och självklart svettas man mer och samtidigt dunstar alkoholen snabbare i värme.
Sedan finns också vissa noter som är flyktigare, som försvinner snabbare, som citrus och annan frukt. Sedan är det tyvärr så att parfymer är känsliga saker, de sitter inte alltid hela dagen även om man skulle vilja. Att fräscha upp under dagen är dessvärre enda möjligheten ibland.
Men det finns såklart knep.

Det allra viktigaste är – som med allt annat – grunden. En nyduschad hud som är återfuktad med en parfymfri lotion (eller lotion i samma serie som parfymen) är bästa, möjliga idealgrund. Eller stryk det, det allra bästa är en kroppsolja. Den ger doften ett andra liv.

Sedan kan man fundera på vilken parfymversion man använder. EdP är förstås starkare än en EdT. Om du verkligen, verkligen gillar din EdT så kan det vara värt att undersöka (och investera i) EdP-versionen. Men prova först, de skiljer sig alltid lite från varandra.

Vissa pratar om att man ska spraya på “varma punkter” på kroppen. Som pulsådern och liknande. Men det är sak samma faktiskt. Det enda man ska undvika är väl liksom handflata och fotsula. Att spraya på en speciell punkt i knävecket gör varken till eller från. Håret, däremot, håller dofter väl. Är inte ett fan av att spraya alkohol i håret själv men det gör faktiskt minimal skada i jämförelse med andra stylingprodukter vi använder. För att inte nämna värme i form av fön.

Layering är det andra knepet, alltså att man bygger upp doften med andra kroppsprodukter. En lotion i samma serie, en tvål man använder i duschen innan man smörjer in sig och så vidare. Visst, det är oerhört lyxigt att köra en hel kroppsserie som är parfymerad men det är inte bara fåfänga inblandat här. Också ett långsiktigt tänkande. Commitment, skulle jag säga. Och därmed är ditt köp av en svindyr lotion berättigat.

Etiketter None

3 kommentarer till “Flyktiga parfymer”

 1. Charles
  on Aug 10th, 2016
  @ 5:21 pm

  Hej Fifty, hur tror du det kommer det sig att AHA och BHA syror är så populära bland produkter ämnade för ansiktet men inte förekommer lika mycket i produkter för resten av kroppen, t.ex. i duschkrämer? Jag har bland annat småfinnar, utslag och ärr efter inåtvuxna hårstrån lite varstans, bland annat på rygg och lår. Tänker att någon exfolierande duschgel, duscholja eller lotion med exfolierande effekt borde hjälpa men hittar bara skrubbar vilka jag har svårt för på grund av att de ofta är riviga och torkar ut. Har bara hittat en duschgel från Yves Rocher som innehöll lite salicylsyra (oklart varför). Tror du annars det kan vara fukt-/fett brist som ligger bakom? Har desvärre väldigt torr hud över hela kroppen.

 2. Rebecka
  on Aug 11th, 2016
  @ 11:38 am

  Bra tips!

 3. Cajsa
  on Aug 24th, 2016
  @ 11:15 am

  Köp en oparfymerad hudlotion (ex Apoteket har några olika) och blanda en klick i handflatan med favoritparfymen – bums har du gjort din egna parfymerade bodylotion!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen