Fifty Scents

Några snabba

ud

Concealer innan eller efter foundation?
Oftast efter. Men använder du täckande foundation och concealer bara på några få ställen, som under ögonen så kör foundation först. Då kanske du upptäcker att foundation gör hela jobbet och ingen concealer behövs. Om du har ställen du behöver täcka helt, som en finne, så kör före. Då kanske du inte behöver foundation alls.

Underlack eller överlack?
Underlacket skyddar nageln. Överlacket skyddar nagellacket. Your pick.

Hur fixar man kluvna toppar?
Absolut enda sättet är saxen.

Vissa krämer har en plastfilm över burken. Ska man behålla den eller kasta den?
För det första – tub är alltid bättre än burk. Alltid. För det andra, behåll den så länge du kan och orkar. Många aktiva ingredienser (i synnerhet antioxidanter, som c-vitamin) är känsliga för ljus och luft.

Tips för glasögonbärare som gillar att sminka sig?
Tre tips! 1. Makeupborstar i resestorlekar är svinbra, de är kortare. Det betyder att de är enklare att använda när det gäller att hålla sig tätt intill ögat utan att tappa dimensioner och djup. 2. Om glasögonen tenderar att halka ned på näsan medan du sminkar dig så testa en primer på näsvingarna. Kan hjälpa till att hålla bågarna på plats. 3. Ögonbryn. Glasögonbågarna må rama in ögonen men brynen ramar in bågarna. Så satsa på markerade, fina bryn.

Tandkräm på finnar?
Nej. Alldeles för uttorkande.

“Äter” huden det man smörjer in den med?
Nej och åter nej. Slukar din hud badvattnet när du legat i badet i tjugo minuter? (Retorisk fråga, svaret är nej)

 

 

Etiketter None

3 kommentarer till “Några snabba”

 1. Julia
  on Dec 5th, 2016
  @ 7:37 pm

  Tack för en underbart välskriven blogg. Jag vill köpa en parfym till min man. Har tidigare haft stor framgång när jag köpte en parfym som hette Absinthe till honom, inte sett den i Sverige utan detta var i Köpenhamn från ett märke som hette Nasomatto. Han gillar annars träiga, rökiga och oud-iga dofter och jag tycker om dem på honom. Vad ska jag satsa på? Tacksam för tips.

 2. L
  on Dec 8th, 2016
  @ 11:30 pm

  Hej! Jag klickade hem en ögonskuggspalett som julklapp till min svägerska bara för att kort därefter få reda på att hon inte är särskilt intresserad av smink. Jag har redan ögonskuggor i neutrala färger och känner att jag inte riktigt behöver fler, så därför undrar jag, kan man använda ögonskuggor i andra delar av ansiktet, som bronzer osv? Är det dåligt för huden?

 3. Sarah
  on Dec 10th, 2016
  @ 12:27 pm

  Hej, vill bara kommentera och säga att du är bäst, den här bloggen är bäst, och varenda inlägg är läsvärt och intressant. Älskar frågelådan, inlägget om fukt, tankarna kring parfym, julklappstipsen… ja typ allt. Tack för den här bloggen.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen