Fifty Scents

Frågelådan special: juldofter

chanelxmas

Åh, jag önskar att jag gillade rabarberdoften från Hermés men på mig luktar den bara svett, alltså den lukten som uppstår när svett blandas med en sötsliskig deo. Vet du någon annan parfym med rabarberdoft (älllllskar ju rabarderdoft) som inte är lika söt?

Prova Rhubarb från Comme des Garçons? Också söt men samtidigt mycket grönare än Hermés.

Jag älskar julkryddor. Glögg liksom! Men vill inte dofta glögg på riktigt. Men så där varmt, mysigt och lite sexigt. Samt med nån stramhet i. Jag har testat följande: spicebomb – luktar efter två min enbart läder på mig, jag gillar inte läder. Conme de garcons white – i provflaska ljuvlig, men när jag testade i butik på huden för.. blommig/spritig. Diptyque – eau duelle – gillar! Men kanke lite mer oumpfh? Biblioteca de Babel – fuegoia – lite för mycket kaka. Jag skulle vilja ha kryddor, mjukhet som en sammetsklänning och så den där stramheten som blir om en klappar sammet åt fel håll. Sexig men inte enkel liksom. Tacksam för alla tips!

Tror “kryddig” får bli ledordet här. En tanke är ju Voyage d’Hermés som luktar starkt av kardemumma. Estée Lauders Cinnabar kan närma sig det du söker, doftar ingefära (som i pepparkakor!), nejlika och kanel. Finns i regel inte på en vanlig Lauder-disk men väl online. Skicka efter ett prov först?
Opium har ju en del murriga kryddor i sig annars, de kommer fram bra efter en stund och uppfyller ditt krav på sexighet och mjukhet. Alltid så pålitliga Demeter har förstås en Christmas in New York men parfymer därifrån har i regel inte så lång livslängd på huden. Men kronjuvelen i samlingen måste ju vara den här från Caron. Nu har jag aldrig doftat på den själv men namnet! Flaskan!

Jag har blivit smått besatt av Kevin Murphys plumpling line. Mest på grund att den doftar gudomligt gott. Kan inte sluta sniffa på mina hårlängder och letar nu efter en parfym som matchar. Enligt KM ska det lukta “White Florals, Orchid Extracts and Citrus Extracts”, men  enligt mig luktar det också av man och skog. Värt att nämna kan vara att den parfym jag använder idag är Tom Fords Black Orchid. Kan du hjälpa mig hitta rätt?

Hm. Vita blommor och orkidéer låter som många parfymer. Främst kanske J’Adore? Nu har jag ju inte luktat på just detta schampo men i och med att du nämner Fords parfym också tänker jag att det är orkidén du gillar främst? Där är Orchid från Bronnley fin. finns i kroppsprodukter också, om du vill testa lite så där mjukt? Den har dessutom bergamott och jasmin i sig dvs “white florals” och “citrus extracts”.

Etiketter None

9 kommentarer till “Frågelådan special: juldofter”

 1. Nathalie
  on Dec 21st, 2016
  @ 5:41 pm

  Åh, vill inflika några tips?
  Till dig som gillar rabarber, prova Aedes de Venustas Edp, rabarber och tomatblad. Sample kan du köpa från svenska Fragrance and Art.
  Comme un Evidence från Yves Rocher har lite mjuk rabarber i sig och är inte heller superdyr.

  Till den som vill dofta glögg och kryddor, har du testat L’Artisan Safran Troublant? Tänker direkt på glögg när jag bär den. Kryddig, sockrig och varm vanilj också. Hetaste tipset är dock Serge Lutens Arabie – alla kryddor du kan önska, typisk julig doft som påminner om fruktkaka!

 2. Sanna
  on Dec 21st, 2016
  @ 6:55 pm

  Ett tips till för “julkryddiga” dofter: indochine från parfumerie general. Tycker den är både mjuk och kryddig med mycket kardemumma utan att bli för mycket bulle.

  Och Caroline, du såg fantastisk ut på TV här om dagen!

 3. Caroline Hainer
  on Dec 21st, 2016
  @ 8:29 pm

  Suveräna tips!
  Och Sanna, special thanks, har inte vågat kolla själv. Kände inte att jag gjorde så bra ifrån mig när de filmade.

 4. Alabaster
  on Dec 21st, 2016
  @ 9:42 pm

  Mitt tips till dig som vill ha lite kryddigt, glögg, jul osv: Penhaligon’s Elixir. För mig doftar och känns den precis så som du beskriver det du söker 🙂

 5. Isabelle
  on Dec 22nd, 2016
  @ 9:01 pm

  åh, blir så sugen på att dofta på dessa tips ni nämner. jag är parfym-rookie och har noll koll – men visst är detta mer nischade märken som inte finns på kicks/åhléns? finns det någon toppensajt med inte alltför dyr frakt där man kan beställa prover på dessa? tack på förhand!

 6. Caroline Hainer
  on Dec 22nd, 2016
  @ 9:20 pm

  Hej Isabelle! Flera av dem finns på de stora varuhusen i Stockholm men det är roligt med doftprover. Prova The Perfumed Court eller Lucky Scent!

  http://theperfumedcourt.com/
  http://www.luckyscent.com/samples

 7. A
  on Dec 27th, 2016
  @ 7:30 pm

  Tack för fint svar 🙂 Tyvärr är jag inte alls förtjust i J’Adore..lite för mesig för min smak är jag rädd. Vill ha något som är mer åt det “manliga” hållet. Får sniffa vidare 🙂

 8. Caroline Hainer
  on Dec 27th, 2016
  @ 8:27 pm

  Hallå A! Okej, då drar vi till med Jasmin Rouge från Tom Ford? Svår att få tag i här i Sverige men man kan alltid beställa samples.
  http://www.sephora.com/jasmin-rouge-P393141

  Bulgari Jasmin Noir?
  http://www.bulgari.com/en-us/products/82271-e.html

 9. Ingrid
  on Jan 2nd, 2017
  @ 3:36 am

  Jag tror att jag förstår ungefär vad du menar när det kommer till “perfume”. Jag gillar Acqua Di Parma Mandorlo och så tycker jag om hur Lush tvål Yog Nog doftar, men den har de slutat göra tyvärr. Kanske har provat 200 olika dofter från Luckyscent, men jobbigt att vara kräsen. Lira Xerjoff kanske skulle funka också? http://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Lira-11801.html

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen