Fifty Scents

Amerikanska gamla godingar och brittiska kungligheter

essie

Jag går inte på konsert särskilt ofta, de senaste jag var på var nog Bryan Ferry och innan dess Pet Shop Boys. Gemensamt för båda är att de har en massa år och hits på nacken och de inser att deras publik kommer från så vitt skilda generationer att det är bara att ösa på med hitsen, det är ändå de folk helst vill höra.

En slags nagellackens motsvarighet är kanske Essie. Också gammal i gamet (lanserade första lilla kollektionen i Las Vegas 1981) och med en himla massa hits i portfolion.
Och precis som en stjärna av sådan magnitud så bjuder man på lite gamla godingar. En svinbra idé. Kollektionen Retro Revival 2.0 finns i butik nu, lacken kostar som vanligt runt 129 kr styck. Men vad som är unikt och roligt med just denna kollektion är att den består av gamla nyanser från förr. Ja, till och med från premiärkollektionen som presenterades i Vegas.
Det är rolig kuriosa men faktum är att det är ett genidrag att släppa “nya” nudes och diskreta färger så här. Gillar särskilt Pure Chiffon som är lite lagom skimrande. Sweet Tart likaså. De hamnar i min lista av “NailpolishNoNailpolish“.

Och sedan ännu lite mer kuriosa: Essie verkar vara en engelsk kungafavorit. Engelska drottningen gick tydligen on record 1989 med att hon bara använder Essies Ballet Slippers. Och Kate Middleton hade Allure på naglarna när hon gifte sig med prins William 2011. Vad mer behöver man veta?

Etiketter None

2 kommentarer till “Amerikanska gamla godingar och brittiska kungligheter”

 1. Maja
  on Jan 6th, 2017
  @ 5:05 pm

  Härliga färger, kvalitén funkar… MEN varför blir deras ljusa nyanser sådär fult randiga på naglarna? Speciellt nyansen “marshmallow” har försökt måla riktigt noga, med underlack, utan underlack men nä… Ogillar deras tunna borste! Kan det bero på den eller vad gör jag för fel?!

 2. Caroline Hainer
  on Jan 6th, 2017
  @ 5:59 pm

  Du kan prova två saker:
  Två saker värda att prova:

  1. Ridgefiller. Den är egentligen till för att “jämna ut” de ränder man oftast har naturligt i/på nageln. Men funkar som bra underlack också.
  2. Matt överlack som underlack. Vet att det låter helt wack men ett matt överlack lägger en grund som gör lacket mindre benäget att dela upp sig. Du kan också prova ett tunt lager av nagellacket, ett lager matt överlack och ett lager till av nagellacket.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen